Το Surface Duo δεν ήταν το μοναδικό Surface που παρουσίασε η Microsoft αυτή την εβδομάδα με διπλή οθόνη, αφού ο γίγαντας του λογισμικού αναμένεται να κάνει την έκπληξη στα τέλη του 2020 με την κυκλοφορία ενός ξεχωριστού υβριδικού υπολογιστή, το Surface Neo.

Αυτός δεν είναι άλλος από το Surface Neo,  ένα ξεχωριστό σύστημα που αποτελείται από 2 οθόνες των 9 ιντσών, οι οποίες «διπλώνονται η μία πάνω στην άλλη προκειμένου να περιοριστούν σημαντικά οι διαστάσεις του υπολογιστή. Με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 700 γραμμάρια και πάχος 5,8 χιλιοστών, το Surface Neo αναμένεται να είναι εξαιρετικά εύκολο στη μεταφορά, προσφέροντας παράλληλα στον κάτοχό του τις δυνατότητες που έχει συνηθίσει από ένα κλασσικό laptop.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Surface Laptop 3 θα εξοπλίζεται και με AMD επεξεργαστή.

Και αυτό αν και στηρίζεται σε ARM επεξεργαστή, προϊόν συνεργασίας της Microsoft με τη Qualcomm. Αυτός είναι σε θέση να δώσει επιδόσεις που είναι ακόμα καλύτερες και από το Surface Pro 6 σύμφωνα με τη Microsoft, ένας ισχυρισμός αρκετά σημαντικός. Και αυτό εξαιτίας των άλλων επιδόσεων του υπολογιστή ειδικά στον τομέα της αυτονομίας που αναμένεται να ξεπερνά τις 15 ώρες, σε συνδυασμό με τη συνεχή σύνδεση με το Internet μέσω 4G LTE όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα smartphones.

Αν αναρωτιέστε τι λειτουργικό σύστημα τρέχει ένα τέτοιο σύστημα, η απάντηση είναι «ένα νέο λειτουργικό», και συγκεκριμένα μια νέα έκδοση των Windows, με την ονομασία Windows 10X η οποία προορίζεται για υπολογιστές με διπλή οθόνη. Το Surface Neo όπως και άλλα παρόμοια συστήματα που θα κυκλοφορήσουν το 2020, θα μπορούν να τρέξουν χωρίς πρόβλημα όλες τις Windows 32bit εφαρμογές μέσω emulation.