Η κυκλοφορία των νέων Nexus smartphones πλησιάζει, με τις πρώτες διαρροές να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο Internet. Μία από τις πιο αξιόπιστες αναφέρουν ότι η Google ετοιμάζει και πάλι δύο συσκευές που θα βασίζονται στο Android 7.0 Nougat, τη μία από τις οποίες θα έχει κατασκευάσει η HTC.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η HTC θα αποτελέσει έναν ακόμη κορυφαίο κατασκευαστή που ακολουθεί το δρόμο των Huawei, Samsung και LG, κατασκευάζοντας smartphone για το πρόγραμμα Nexus της Google που αποτελεί τη βιτρίνα κάθε νέας έκδοσης της πλατφόρμας του Android. Με πιθανή ονομασία S1, το smartphone της HTC θα διαθέτει οθόνη στις 5,2 ίνσες με ανάλυση Full HD ενώ στο εσωτερικό συναντάμε το Snapdragon 820 chipset της Qualcomm που χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος θα διαθέτει ανάλυση 12MP ενώ η εμπρόσθια στα 8MP κάνοντας τη συσκευή κατάλληλη για selfies αλλά και για χρήση με εφαρμογές όπως το Prisma που μόλις κυκλοφόρησε.

Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η HTC ετοιμάζει και δεύτερη συσκευή με κωδική ονομασία M1 η οποία θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη στις 5,5 ίντσες με WQHD ανάλυση, 4GB μνήμη και θα στηρίζεται κι’ αυτή στο Snapdragon 820 SoC της Qualcomm. Οι κάμερες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδιες με το S1 μοντέλο, δηλαδή στια 12 και 8MP. Και τα δύο smartphones αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο.