Όταν θες να απολαύσεις τη μουσική σου στο σπίτι ποια συσκευή χρησιμοποιείς; Αν βασίζεσαι στο κινητό, ένα ασύρματο ηχείο, ή τα ενσωματωμένα ηχεία μίας τηλεόρασης ή ενός laptop, τότε ένα μεγάλο μέρος της ποιότητας εξαφανίζεται, ακόμα κι αν αναπαράγεις FLAC αρχεία. Για να ακούσεις τη μουσική σου όπως δεν την έχεις ακούσει ποτέ, πρέπει να φτιάξεις ένα home audio setup που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και όχι να στηρίζεσαι σε κατώτερες λύσεις.

Πρώτα απ’ όλα ο ενισχυτής

Κάθε οικιακό σύστημα ήχου ξεκινά από τον ενισχυτή. Η πρώτη σου επιλογή σε αυτή την κατηγορία είναι ο Yamaha Rs 202 D B, o οποίος προσφέρει ισχύ 2×100 W και διαθέτει σύνδεση Bluetooth. Για μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση για το home audio setup σου χρειάζεσαι τον 7-καναλο ενισχυτή Denon AVR-X2700H, ο οποίος υποστηρίζει μέχρι ποιότητα 8K Ultra HD. Διαθέτει επίσης πληθώρα αναλογικών και ψηφιακών συνδέσεων, Wi-Fi και Bluetooth. Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει ακόμα και μέσω φωνής, ενώ η υποστήριξη Dolby Atmos, DTS:X και η εφαρμογή HEOS σου εξασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία ήχου στο χώρο σου.

Home Audio Setup 01

Μαζί με τον ενισχυτή θα χρειαστείς και ηχεία. Το σετ Klipsch R 820 F σου εξασφαλίζει κρυστάλλινο ήχο σε κάθε συχνότητα, χάρη στην αντίσταση των 8 Ohm και την ευαισθησία 97db, ενώ το διαχρονικό design θα ταιριάξει τέλεια στο χώρο σου. Χρειάζεσαι πιο πλήρη ήχο; Τότε χρειάζεσαι το σύστημα Jamo S809 HCS με σετ ηχείων 5.0 και αντίσταση 8 Ohm, το οποίο είναι επίσης συμβατό με Dolby Atmos.

Home Audio simplified

Αν προτιμάς να στήσεις το home audio setup σου όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται, τότε το Hi-Fi Marantz CD6007 είναι η συσκευή που ψάχνεις. Το player αυτό διαθέτει το υψηλής ποιότητας AK4490 DAC, εξοπλίζεται με CD και USB, ενώ μπορεί να συνδεθεί με ηχεία μέσω οπτικής θύρας και Digital Coaxial.

Έτοιμη λύση για το σαλόνι και την τηλεόρασή σου είναι και η ηχομπάρα JBL Bar 9.1 True Wireless Surround. Με υποστήριξη surround ήχου Dolby Atmos και DTS: X, ασύρματα ηχεία για να μην χρειάζονται πολλά καλώδια στο χώρο και δυνατότητα streaming μέσω Chromecast και AirPlay 2 προσφέρει ένα υπερπλήρες πακέτο χαρακτηριστικών. Κι αν ποτέ θελήσεις να αποκτήσεις στα γρήγορα ένα Bluetooth ηχείο για να πάρεις μαζί σου, τα ηχεία της JBL Bar 9.1 είναι αποσπώμενα και γίνονται στη στιγμή αυτόνομα Bluetooth ηχεία. Για απαράμιλλο ψηφιακό ήχο στο σπίτι χρειάζεσαι και ένα ποιοτικό καλώδιο HDMI. Αν συνδέσεις κι εσύ το home audio setup σου με την τηλεόραση τότε μην ξεχάσεις το Hama High Speed HDMI με την αγορά σου.

Home Audio Setup 02

Κορυφαίο ήχο μπορεί να σου προσφέρει και ένα φορητό smart speaker, το οποίο θα μπορείς να πάρεις μαζί σου όπου κι αν πας. Το Sonos Move Black διαθέτει 2 ηχεία, το κάθε ένα με δικό του ενισχυτή και μέσω ειδικής έκδοσης λογισμικού διόρθωσης ακουστικής χώρων προσαρμόζει τον ήχο του με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Η σύνδεσή του μπορεί να γίνει και με Wi-Fi, έτσι ώστε να ενσωματώσεις το Sonos Move και στο smart home setup σου, εκτός από το home audio.

Όπως κι αν φαντάζεσαι το home audio σύστημά σου, ό,τι χρειάζεσαι για αυτό θα το βρεις στο MediaMarkt.gr.