Από σήμερα, ο νέος iMac Pro είναι διαθέσιμος αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, 6 μήνες περίπου μετά την αρχική του ανακοίνωση στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC της Apple.

Με τιμή από $4,999 και ξεχωριστό σχεδιασμό, ο νέος iMac Pro απευθύνεται σε όσους επιθυμούν κορυφαίες επιδόσεις από ένα Mac υπολογιστή, έχοντας αυξημένες ανάγκες σε κατηγορίες λογισμικού που απαιτούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όπως το Final Cut, το Motion κ.α.  Το αρχικό μοντέλο έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 32GB μνήμη ενώ το επόμενο μοντέλο έρχεται με κόστος κατά $800 μεγαλύτερο αλλά με 10πύρηνο επεξεργαστή, και με την Apple να έχει υποσχεθεί έκδοση του iMac Pro ακόμα και με 14πύρηνο ή 18πύρηνο επεξεργαστή όπου το κόστις σκαρφαλώνει στα $13,199.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φτάσει τα 4TB SSD, 128GB ECC RAM αλλά και πρόσθετη κάρτα γραφικών AMD Radeion Pro Vega 64 με 16GB HBM2 μνήμη. Σύμφωνα με την Apple, το νέο iMac Pro είναι ο πιο «δυνατός» υπολογιστής Mac που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, τουλάχιστον μέχρι του χρόνου όταν και η εταιρεία έχει υποσχεθεί ένα νέο αρθρωτό Mac Pro. Το σημαντικότερο πάντως μειονέκτημα του είναι η απουσία δυνατότητας περαιτέρω αναβάθμισης, κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υποψήφιοι αγοραστές του συστήματος.