Η Microsoft κυκλοφορεί πλέον δύο μεγάλες αναβαθμίσεις για τα Windows 10 κάθε χρόνο, με τη δεύτερη που έχει την ονομασία Windows 10 October 2018 Update, να είναι ήδη διαθέσιμη μέσω του Windows Update.

Η νέα αναβάθμιση βελτιώνει αρκετά πράγματα στο δημοφιλές λειτουργικό αλλά προσθέτει και νέες δυνατότητες όπως την εφαρμογή Your Phone. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να βλέπει τα περιεχόμενα του android smartphone του στην οθόνη του υπολογιστή του, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να χειρίζετε συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς καν να ακουμπήσει το smartphone του.

Οι πρώτες εφαρμογές είναι αυτές των SMS και των φωτογραφιών, όπου στη δεύτερη περίπτωση ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα σε κάποιο έγγραφο ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στο PC του, μια φωτογραφία που έκανε λήψη με το κινητό.

Σε άλλες πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνεται το Cloud Clipboard που κάνει εφικτή την αντιγραφή και επικόλληλη περιεχομένου ακόμα και από διαφορετικό υπολογιστή, καθώς και η λειτουργία dark mode, αρχικά μόνο για τον file explorer.

Όσοι διαθέτουν τις τελευταίες κάρτες γραφικών της Nvidia θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα Ray Tracing με τα συμβατα παιχνίδια ενώ στον task manager βλέπουμε πλέον εκτός από τους πόρους, ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίζει ποια εφαρμογή ή εφαρμογές είναι πίσω από την περιορισμένη αυτονομία του υπολογιστή του.