Τις ημέρες που ακολούθησαν από την κυκλοφορία του iPhone Xs και του iPhone Xs Max, το σημαντικότερο πρόβλημα που αναφέρθηκε από τους κατόχους των δύο συσκευών είχε να κάνει με πρόβλημα στη διαδικασία φόρτισης. Και η Apple το διόρθωσε δίνοντας σε κυκλοφορία το iOS 12.01.

Συγκεκριμένα σε πολλά μοντέλα παρουσιάστηκε πρόβλημα όταν ο χρήστης προχωρούσε στη σύνδεση του καλωδίου lightning στη συσκευή, της οποίας η οθόνη ήταν κλειδωμένη. Η φόρτιση στην περίπτωση αυτή δεν ξεκινούσε, παρά μόνο αν ο χρήστης ξεκλείδωνε τη συσκευή του. Το σημαντικό αυτό πρόβλημα λύνει η Apple με το νέο iOS 12.01 που μόλις κυκλοφόρησε για όλα τα συμβατά iPhone και iPad.

Παράλληλα η νέα αναβάθμιση του iOS διορθώνει άλλο ένα bug, αυτό της σύνδεσης των iPhone σε ασύρματα δίκτυα των 2.4GHz αν και διαθέσιμα υπήρχε η επιλογή για σύνδεση σε πολύ πιο γρήγορο δίκτυο των 5GHz. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε σε χρήστες που χρησιμοποιούν routers τελευταίας γενιάς εντός του σπιτιού τους.

Η αναβάθμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, με την επιλογή της σχετικής ρύθμισης μέσα από τις Ρυθμίσεις της iOS συσκευής.