Μία από τις σημαντικότερες εκδόσεις iOS των τελευταών ετών, το iOS 11.3, είναι από σήμερα διαθέσιμο για κατόχους iPhone και iPad των τελευταίων ετών.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι το μενού “Υγεία Μπαταρίας”, το οποίο η Apple προσέθεσε μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την απόφαση της εταιρείας να μειώνει τις επιδόσεις του iPhone όταν η μπαταρία έχει δείξει σημάδια «κόπωσης».

Μέσω του νέου μενού, ο χρήστης μπορεί να δει πληροφορίες σχετικά με την χωρητικότητα της μπαταρίας, καώς και τη δυνατότητα απόδοσης κορυφής. Σε περίπτωση που έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάσταση της μπαταρίας, η Apple θα ενημερώνει τον χρήστη με σχετικό μήνυμα.

Διάβασε επίσης: Φθηνότερο iPad με υποστήριξη Apple Pencil

Ακόμα στο iOS 11.3, το ARKit, η πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, αναβαθμίζεται στην έκδοση 1.5 δίνοντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να προσθέτουν αντικείμενα και σε κάθετες επιφάνειες όπως σε τοίχους.

Σε ότι αφορά τους κατόχους iPad, το νέο iOS διατηρεί την υγεία της μπαταρίας όταν το tablet είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Τέλος, με την εμφάνιση το παρακάτω εικονιδίου, η Apple θα ζητά άδεια από τον χρήστη για χρήση ελάχιστν προσωπικών πληροφοριών του ανάλογα την υπηρεσία ή την εφαρμογή.