Η τελική έκδοση του νέου Android είναι γεγονός, νωρίτερα του αναμενομένου, με τη Google να της δίνει το όνομα Android 9 Pie.

Το Android 9 Pie έρχεται με σημαντικές αλλαγές, με κυριότερη αυτή της αλλαγής του συστήματος πλοήγησης όπου τη θέση των τριών κλασσικών εικονιδίων home, back, multitasking, παίρνει ένα και μόνο κουμπί, αυτό του home. Σε συνδυασμό όμως με ειδικές κινήσεις που έχουν αρκετές ομοιότητες με αυτές του iPhone X, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στα διάφορα μενού και τις ανοιχτές εφαρμογές που έχει στο smartphone του, πιο γρήγορα και με λιγότερο Scrolling.

Διάβασε επίσης: Η κοινοποίηση της θέσης στα Google Maps στους φίλους σου, εμφανίζει πλέον και τη στάθμη της μπαταρίας του smartphone

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι αυτό της βελτιστοποίησης χρήσης της μπαταρίας αλλά και της φωτεινότητας, κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και των συνηθειών του χρήστη στο πως ακριβώς χρησιμοποιεί τη συσκευή του ανάλογα την ώρα καθώς και αν βρισκεται στο σπίτι ή στη δουλειά του.

Η Google δεν πρόλαβε να ενσωματώσει τις λειτουργίες Digital Wellness που έχουν στόχο να χρησιμοποιεί ο χρήστης λιγότερο τη συσκευή του βάζοντας χρονικά όρια ακόμα και σε όποια εφαρμογη επιθυμεί όπως το Instagram και το Facebook.

H τελική έκδοση του Android 9 Pie είναι από σήμερα διαθέσιμη για κατόχους Pixel smartphone της Google αλλά και συγκεκριμένα smartphone εταιρειών όπως Nokia, Sony, Xiaomi και OnePlus που συμμετείχαν στο Android Beta πρόγραμμα.