Έφτασε η ώρα το October 2018 Update, η δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 για τη φετινή χρονιά, να διατεθεί για όλους μετά την αναβολή που υπήρξε στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ο λόγος ήταν οι αναφορές πολλών χρηστών που πρόλαβαν και την εγκατέστησαν, βλέποντας όμως πολλά αρχεία που είχαν αποθηκευμένα στον κατάλογο των Documents, να έχουν διαγραφεί. Η Microsoft προχώρησε στο «πάγωμα» της αναβάθμισης λίγες ημέρες μετά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε κάποια αναλυτική εξήγηση για το τι συνέβη και το πότε θα διορθώνονταν το πρόβλημα.

Πλέον σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση, η εταιρεία έχει διορθώσει όχι μόνο αυτό το πρόβλημα αλλά και άλλα που παρουσιάστηκαν στο μεσοδιάστημα, και γι’ αυτό ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει στο κατέβασμα της αναβάθμισης αφού η διάθεση μέσω του Windows Update θα γίνει δυνατή τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft αναφέρει ότι «έχει μάθει το μάθημά της» από το όλο συμβάν και θα φροντίσει η επικοινωνία με τους χρήστες να είναι πιο διαφανής στο μέλλον.