Αν είστε κάτοχος οποιασδήποτε iOS συσκευής από τις παρακάτω, τότε μια βόλτα από τις ρυθμίσεις και από την ενημέρωση λογισμικού κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να κατεβάσετε το ολοκαίνουριο iOS 11 που είναι διαθέσιμο.

Το iOS 11 αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της Mobile πλατφόρμας του iPhone και του iPad, ιδιαίτερα για το δεύτερο αφού τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά που διαθέτει έχουν στόχο να γίνει το iPad και το iPad Pro μια εναλλακτική πρόταση στα laptops και στις παραγωγικές εφαρμογές που αυτά προσφέρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρώτη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που βλέπουμε στο iOS και η οποία μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα αρχεία που έχουμε στο εσωτερικό της συσκευής, όπως σε έναν υπολογιστή με κλασσικό desktop λειτουργικό. Σ’ αυτή την εφαρμογή έχει μεγάλη χρησιμότητα και ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του iOS 11, αυτό του drag n drop που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει πολύ εύκολα και γρήγορα πολλαπλά στοιχεία όπως φωτογραφίες, εικονίδια και άλλων τύπου αρχεία, προκειμένου να προχωρήσει σε μια μαζική ενέργεια.

Το iOS 11 ενσωματώνει και το ARKit framework, κάτι που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας οι οποίες συνδυάζουν τα εικονικά αντικείμενα με το πραγματικό περιβάλλον. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι η εφαρμογή IKEA Place που επιτρέπει να δούμε στο χώρο μας πως «δείχνει» ένα έπιπλο και αν χωράει προκειμένου να προχωρήσουμε άφοβα στην παραγγελία του.

Άλλα χαρακτηριστικά του iOS 11 είναι η πλήρης ανανέωση του App Store το οποίο γίνεται πιο μοντέρνο,  η καλύτερη συμπίεση των βίντεο που κάνετε εγγραφή προκειμένου να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στη συσκευή, νέα εργαλεία επεξεργαστίας Live Photos, δυνατότητα screencast για βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι κινήσεις που κάνετε στην πλατφόρμα, και πολλά άλλα.