Εδώ και μερικές ώρες, η νέα έκδοση του iOS, υπ’ αριθμόν 10, είναι διαθέσιμη για κατέβασμα και εγκατάσταση σε όσους διαθέτουν κάποια συμβατή συσκευή της Apple.

Στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 10 ξεχωρίζει η αφαίρεση της κίνησης Slide to Unlock για το ξεκλείδωμα του iPhone ή του iPad, και το οποίο έχει αντικατασταθεί πλέον με απλό πάτημα του home button και την αναφορά για εισαγωγή είτε του κωδικού μας είτε του δακτυλικού αποτυπώματος προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συσκευή. Από την οθόνη κλειδώματος και με gesture προς τα δεξιά, έχουμε πρόσβαση στην εφαρμογή της κάμερας ενώ με την αντίστροφη κίνηση, μπορούμε να δούμε τις τελευταίες ειδοποιήσεις μας, οι οποίες παρουσιάζονται με νέο σχεδιασμό.

Πολλές αλλαγές παρατηρούμε στο iMessages, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ κατόχων iOS συσκευών. Πλέον είναι δυνατή η εγκατάσταση μικρών εφαρμογών μέσα από ένα αποκλειστικό διαδικτυακό κατάστημα που έχει δημιουργήσει η Apple με σκοπό να επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες της εφαρμογής και να τη μετατρέψει ουσιαστικά σε πλατφόρμα. Πάντως και η ανταλλαγή μηνυμάτων γίνεται πολύ πιο διασκεδαστική και εντυπωσιακή με την παρουσία animation στα μηνύματα, εφέ και background για πιο διαδραστικές συζητήσεις.

widgetsandrichnotifs-800x707

Ξεχωρίζει ακόμα η μεγαλύτερη υποστήριξη του 3D Touch ανάμεσα στις εφαρμογές της ίδιας της Apple όπως στον καιρό, τις μετοχές κ.α. Επιπλέον το πληκτρολόγιο του iOS υποστηρίζει την παράλληλη χρήση 2 γλωσσών χωρίς κάποια εναλλαγή πληκτρολογίου ενώ με το σήκωμα του iPhone από μια επίπεδη επιφάνεια, ενεργοποιούνται και εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις μας χωρίς κάποια άλλη κίνηση.

Το iOS 10 είναι διαθέσιμο για κατόχους iPhone 5 και άνω, για όλα τα iPad mini, τα iPad Pro, iPad Air αλλά και iPad τρίτης και τέταρτης γενιάς.