Με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η Samsung ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης του Android Nougat 7.0 στα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge από σήμερα, μια αναβάθμιση που θα γίνει σταδιακά.

Η νέα έκδοση φέρνει αρκετές αλλαγές στους κατόχους των δύο καλύτερων smartphone της εταιρείας, όπως ένα ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον στο οποίο έχει δοθεί έμφαση να δείχνει πιο «καθαρό» από ποτέ, με όμορφη εμφάνιση των εικονιδίων και όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση κειμένου. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδοποιήσεις που γίνονται πιο γρήγορες στο νέο Android, ενώ υποστηρίζουν και τη δυνατότητα γραπτής απάντησης απευθείας από τις ειδοποιήσεις, σε περίπτωση που δεχθείτε κάποιο γραπτό μήνυμα.

Κατά τα άλλα αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην αυτονομία με βάση το χαρακτηριστικό Doze+ το οποίο απενεργοποιεί την εκτέλεση εφαρμογών και διεργασιών στο παρασκήνιο όσο η συσκευή είναι τοποθετημένη σε ένα τραπέζι, ή με την οθόνη απενεργοποιημένη. Μία άλλη δυνατότητα της αναβάθμισης είναι η βελτιστοποίηση της αυτονομίας ή των επιδόσεων ανάλογα με το ποια λειτουργία θα επιλέξει ο χρήστης. Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων αλλάζοντας την ανάλυση της συσκευής από 2K σε HD.