Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 May 2019 Update ξεκινά από σήμερα να διατίθεται σταδιακά στους χρήστες του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Το Windows 10 May 2019 Update αποτελεί μια αναβάθμιση στην οποία η Microsoft έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθερότητα του λειτουργικού και λιγότερο στα νέα χαρακτηριστικά. Αυτά πάντως δε λείπουν, με το πρώτο να είναι το light theme, ένα πιο χαλαρό στα χρώματα theme, για όσους δείχνουν μια σχετική προτίμηση. Επιπλέον το Start Menu έχει αποσυμφορηθεί έχοντας μια λίστα με εφαρμογές αν και χρήστης μπορεί να προσθέσει όσες θέλει, μεγαλώνοντας το αρκετά.

Διάβασε επίσης: Η πειρατεία του Game Of Thrones, κρύβει πολλούς κινδύνους, λένε αναλυτές.

Το Windows Sandbox απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και σε όσους θέλουν να τρέχουν με ασφάλεια δοκιμές μιας εφαρμογής που αναπτύσσουν, χωρίς να «κινδυνεύουν» τα αρχεία συστήματος των Windows, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Ακόμα στο νέο update συναντάμε βελτιώσεις στην εφαρμογή του Windows Mail, στο ιστορικό του Clipboard αλλά και τη δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε πολλές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Όσοι επιθυμούν να είναι από τους πρώτους που θα εγκαταστήσουν το May 2019 Update, μπορούν να δοκιμάσουν μέσω του Windows Update αν και η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει σταδιακά διαθέσιμη την ενημέρωση σε χρήστες ανά τον κόσμο.