Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η LG μαζί με την Nvidia προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωναν ότι συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων της πρώτης, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το πρότυπο G-Sync της Nvidia.

H ώρα έφτασε, με την LG να ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία μια firmware αναβάθμισης που δίνει τη δυνατότητα αυτή στα OLED μοντέλα του 2019 E9 (65 και 55 ίντσες), C9 (77, 65 και 55 ίντσες) καθώς και B9 (65 και 55 ίντσες). Αρχικά η αναβάθμιση θα διατεθεί για τους καταναλωτές της Βορείου Αμερικής, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει σίγουρα πριν το τέλος του έτους. Έτσι με τη νέα αυτή δυνατότητα, οι OLED τηλεοράσεις της LG γίνονται ιδανικές όχι μόνο για την αναπαραγωγή ταινιών αλλά και παιχνιδιών, αφού προσφέρουν την πιο ομαλή και απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού χωρίς τρεμόπαιγμα, ή αλλοιώσεις που είναι συνηθισμένα χαρακτηριστικά στις συμβατικές οθόνες. Η ταχύτητα απόκρισης πλέον γίνεται πολύ πιο γρήγορα ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν και καλύτερα γραφικά.

«Ως οι πρώτες τηλεοράσεις στη βιομηχανία που προσφέρουν υποστήριξη NVIDIA G-SYNC Compatible, η LG αποδεικνύει και πάλι τη δέσμευσή της να προσφέρει την πιο εξελιγμένη gaming εμπειρία», δήλωσε ο Sam Kim, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων της Οικιακής Ψυχαγωγίας της LG. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «Η συνεργασία μας με την NVIDIA, το παγκοσμίως κορυφαίο hardware brand, συμβάλλει στο να θέσουμε με τις OLED τηλεοράσεις μας ένα νέο πρότυπο στην απόδοση των παιχνιδιών».