Δούλεψες πολύ τον τελευταίο χρόνο και κατάφερες να περάσεις στη σχολή που ήθελες. Τώρα είναι η στιγμή να απολαύσεις τους «καρπούς» των κόπων σου, αγοράζοντας το laptop που πάντα επιθυμούσες. Ναι, οk, αλλά …ποιο είναι αυτό;

Έχεις ακούσει φίλους, έχεις δει τι παίζει online, έχεις τσεκάρει και τις διαφημίσεις που παίζουν. Όλα καλά σου φαίνονται, για την ακρίβεια το ένα καλύτερο από το άλλο. Όμως πως θα επιλέξεις τελικά το καλύτερο για ‘σένα;  Το προτιμότερο θα ήταν να φτιάξεις μια λίστα για να δεις σε ποιους τομείς θέλεις σίγουρα να είσαι καλυμμένος ενώ παράλληλα θα ήταν φρόνιμο να συνυπολογίσεις και το κόστος της κάθε επιλογής. Ας δούμε πως θα μπορούσες να «χτίσεις» αυτή τη λίστα, σύμφωνα με τις πιθανές ανάγκες σου:  

  • Μελέτη και δουλειά για το πανεπιστήμιο: θέλεις κάτι που να ανταποκρίνεται στα νέα φοιτητικά σου καθήκοντα. Λογικό. Οι απαιτήσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο ανεβαίνουν, οι εργασίες αρκετές και το ψάξιμο αναμένεται μπόλικο. Θέλεις ένα μοντέρνο εργαλείο, με σύγχρονο, γρήγορο επεξεργαστή αλλά και σχετικά μικρό μέγεθος, καθώς θα είναι το «εργαλείο» που θα κουβαλάς όλη την ημέρα μαζί σου. Μια καλή πρόταση είναι τα notebook με οθόνες έως και 14,6 ίντσες, τα οποία είναι εξαιρετικά πρακτικά αλλά και ιδιαίτερα προσιτά από πλευράς κόστους.
  • Part time δουλειά από το σπίτι: Κάθε φοιτητής ίσως χρειαστεί να δουλέψει, παρέχοντας για παράδειγμα κάποια part time υπηρεσία από το σπίτι. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα λειτουργικό laptop, με μεγάλη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη καθώς θα περνάς αρκετές ώρες απέναντί της. Επιπλέον, χρήσιμο είναι να φροντίσεις να έχεις μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά και ένα καλό πακέτο βασικών προγραμμάτων (software), που θα σου επιτρέπει να παρέχεις τις βασικές υπηρεσίες γραφείου στους πελάτες σου. Εδώ ίσως σου φανούν χρήσιμα και μία σειρά από αξεσουάρ, όπως εκτυπωτής, scanner ή ένα πολυμηχάνημα, που συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες.
  • Ξεκούραση/gaming: Οk, η νέα σου ζωή δεν είναι μόνο…υποχρεώσεις! Μπορείς να χαλαρώσεις, παίζοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι μόνος ή on line, μαζί με τους φίλους σου. Αυτό σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών αλλά και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου σου φορητού υπολογιστή, θα μπορεί να «σηκώσουν» τις απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών, οι οποίες είναι αρκετά υψηλές. Εναλλακτικά, μπορείς να κοιτάξεις και τη λύση μιας κονσόλας παιχνιδιών, η οποία μπορεί να στηθεί στο δικό σου σπίτι και να οργανώνεις με τους φίλους σου gaming βραδιές
  • Tablet: η εναλλακτική λύση: ξεφεύγοντας από τη στενή λογική της επιλογής ενός laptop, θα μπορούσες να στραφείς στη λύση ενός tablet, στην περίπτωση που ενδεχομένως έχεις κάποιο desktop pc που καλύπτει τις ανάγκες σου. Tα tablet, πέρα από τη δεδομένη ευελιξία τους, ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις ανάγκες ενός σύγχρονου χρήστη. Επιπλέον, οι τιμές τους ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ανάλογα βέβαια και με τις δυνατότητές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.