Οι πιθανότητες να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Google είναι πολλές όπως επίσης η γνωστή εταιρεία να έχει στη διάθεσή της αρκετά δεδομένα με βάση την χρήση που κάνετε προκειμένου να σας εμφανίζει σχετικά αποτελέσματα.

Αυτά τα δεδομένα κάθε χρήστης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διαγράφει αυτοματοποιημένα μετά από 3 ή 18 μήνες μετά από την παρουσίαση της σχετικής λειτουργίας το επόμενο διάστημα. Αυτή θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στη σελίδα που έχει δημιουργήσει η Google με όλα τα στοιχεία που διαθέτει για κάθε χρήστη.

Διάβασε επίσης: Το Facebook ανασχεδιάζει το App του έπειτα από 5 χρόνια.

Η διαγραφή αρχικά θα αφορά δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από το ιστορικό αναζητήσεων του χρήστη, τα δεδομένα τοποθεσίας που έχει καταγράψει το Google Maps, αλλά και το ιστορικό αναζητήσεων του σε ιστοσελίδες μέσα από το Chrome browser.

Μόλις ο χρήστης δηλώσει το διάστημα που θέλει αυτά τα δεδομένα να διαγράφονται αυτόματα, η Google θα αναλαμβάνει να κάνει αυτό ακριβώς χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη παρέμβαση από τον χρήστη.

Πάντως η ενέργεια αυτή αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις προτάσεις της Google προς τον χρήστη για διάφορες υπηρεσίες που παρέχει όπως την επιλογή του κατάλληλου εστιατορίου στην περιοχή που βρίσκεται και άλλων παρόμοιων καταστάσεων, χωρίς να έχουν την κατάλληλη ευστοχία, κάτι που όμως θα γνωρίζει ο χρήστης.

Η λειτουργία αναμένεται να προστεθεί στο λογαριασμό κάθε χρήστη τους επόμενους μήνες.