Η εταιρία παραγωγής παιχνιδιών Blizzard επιφυλάσσει μια μικρή χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τους φαν του Diablo 3. Το πρώτο add-on για το δημοφιλές RPG δράσης θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου του ερχόμενου έτους. Οι μαχητές του φανταστικού κόσμου Sanctuario θα πρέπει να περιμένουν άλλους τρεις μήνες για να απολαύσουν όλες τις νέες δυνατότητες απασχόλησης που προσφέρει το Reaper of Souls.

Το Reaper of Souls θα επεκτείνει το Diablo 3 με μια νέα, πέμπτη στη σειρά ιστορία, όπου ο παίκτης θα αντιμετωπίσει τον ίδιο το θάνατο. Για καλή του τύχη έχει πλέον στη διάθεση του και έναν νέο ρόλο. Μια νέα κατηγορία ήρωα προστίθεται στους πέντε μέχρι σήμερα χαρακτήρες: πρόκειται για τον σταυροφόρο, ο οποίος είναι εξίσου ικανός στις αναμετρήσεις από κοντινή και μακρινή απόσταση.

Αλλά και η αξιοποίηση των γνωστών ηρώων αξίζει τον κόπο. Στο Reaper of Souls η ανώτερη βαθμίδα μπορεί να αυξηθεί κατά έως και δέκα επίπεδα, συνοδευόμενη φυσικά από νέα ξόρκια και ικανότητες. Στα κεφάλαια του σεναρίου προστέθηκε και μια λειτουργία περιπέτειας, στην οποία όλες οι σκηνές δράσης του Diablo 3 ξεκλειδώνονται από την αρχή. Οι παίκτες μπορούν να μάχονται ελεύθερα και όσο θέλουν για χρυσό και εμπειρία, χωρίς επικές διηγήσεις.

Το Diablo 3: Reaper of Souls θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις. Το απλό add-on θα κοστίζει περίπου 40 Ευρώ, ενώ η Digital Deluxe Edition θα είναι 20 Ευρώ ακριβότερη και θα περιλαμβάνει μερικά εικονικά έξτρα για το Diablo 3, το World of Warcraft και το Starcraft 2. Φυσικά, θα διατεθεί και μια πλούσια Collector’s Edition (η οποία θα κοστίζει περίπου 80 Ευρώ).