Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν το video clip του τραγουδιού Gangnam Style του Psy, σάρωνε στο YouTube, κατακτώντας την πρώτη θέση με τις περισσότερες προβολές, έχοντας σπάσει μάλιστα πρώτο το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου!.

Η απίστευτη δημοφιλία του YouTube που για πολλούς έχει αντικαταστήσει την τηλεόραση, οδηγεί και σε νέα ρεκόρ, όπου αυτή τη φορά το τραγούδι Despacito των Luis Fonsi και Daddy Yankee, γίνεται το πρώτο βίντεο που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα της Google. Το εντυπωσιακό αυτό κατόρθωμα δεν είναι το μόνο για το συγκεκριμένο τραγούδι αφού σύμφωνα με τη Google, το Despacito είναι το

  • Το βίντεο με τα περισσότερα likes στην ιστορία του YouTube
  • Το βίντεο έφτασε, πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο, το ορόσημο των 2,5 δισεκατομμυρίων προβολών στην ιστορία του YouTube
  • Το βίντεο κλιπ έχει τις περισσότερες προβολές του 2017 σε πάνω από 40 χώρες
  • Οι καθημερινές προβολές είναι πάνω από 14,5 εκατομμύρια μέσο όρο, φτάνοντας τα 25 εκατομμύρια προβολές μέσα σε μια μέρα.
  • Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 1 εκατομμύριο φορές σε πάνω από 99 χώρες, μετρώντας πολλαπλές προβολές σε ποικίλες χώρες όπως το Μεξικό (376 εκατομμύρια), Βραζιλία (213 εκατομμύρια), ΗΠΑ (183 εκατομμύρια), Ιταλία (142 εκατομμύρια), Γαλλία (80 εκατομμύρια), Ινδονησία (36 εκατομμύρια), Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια), Ινδία (32 εκατομμύρια), Ισραήλ (17 εκατομμύρια) και Αίγυπτο (8,8 εκατομμύρια)

Ένας από τους δύο δημιουργούς του τραγουδιού, ο Luis Fonsi αναφέρει ότι «Το να σπάσουμε το ρεκόρ του βίντεο με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών και του πρώτου βίντεο με 3 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube είναι πραγματικά απίστευτο, όχι μόνο για μένα αλλά για την Latin μουσική και τον πολιτισμό μας. Η συνεργασία με μια πλατφόρμα όπως το YouTube έχει επιτρέψει στο τραγούδι μας να φτάσει σε ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, κάτι που πριν από μια δεκαετία θα ήταν σχεδόν αδύνατο. Η υποστήριξή του έχει συμβάλει στην παγκόσμια επιτυχία του Despacito, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες έχουν ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες μου και είμαι ευγνώμων που οι άνθρωποι το έχουν απολαύσει τόσο πολύ και συνεχίζουν να το τραγουδούν, να το χορεύουν και να το μοιράζονται »