Η Acer όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ετοιμάζεται για κατά μέτωπο επίθεση με την Alienware, παρουσιάζοντας το πανίσχυρο desktop PC, Acer Predator Orion 9000.

Με την Dell να έχει υπολογιστές αποκλειστικά βασισμένους σε επεξεργαστές AMD Ryzen Threadripper, η Acer έπρεπε να μεταβεί στο στρατόπεδο της αντίπερα όχθης και συγκεκριμένα στην Intel. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, είναι ένα από τα πιο ισχυρά desktop PC στον πλανήτη, με επεξεργαστή 18 πυρήνων.

Το Acer Predator Orion 9000 κρύβει στο εσωτερικό του τον Intel Core i9 Extreme Edition, ο οποίος έχει περισσότερους πυρήνες αλλά και περισσότερα threads από τον αντίστοιχο της AMD Ryzen Threadripper 1950Χ. Επιπλέον, η Acer θα σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις μεταξύ 4 καρτών γραφικών AMD Radeon Vega σε διάταξη Crossfire ή 2 NVIDIA GTX 1080 σε SLI. Με απλά λόγια, το 4K gaming γίνεται πραγματικότητα με ιδιαίτερη ευκολία με τα γραφικά στις πιο Ultra ρυθμίσεις.

Acer Predator Orion 9000

Ένα τέτοιο σύστημα φυσικά θα ανεβάζει και υψηλές θερμοκρασίες, εκτός αν μιλάμε για χρήση με εφαρμογές γραφείου, κάτι που πραγματικά αμφιβάλλουμε. Οπότε η Acer ενσωμάτωσε σύστημα υδρόψυξης ενώ το εξόπλισε με το επιπλέον σύστημα ψύξης αέρα IceTunnel 2.0, το οποίο περιλαμβάνει έως 5 ανεμιστήρες. Το IceTunnel 2.0 φέρνει στο εσωτερικό μεγάλες ποσότητες ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα ο ζεστός να απωθείται σχεδόν άμεσα.

Το Acer Predator Orion 9000 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Δεκέμβρη με τιμές που θα ξεκινούν από τα $2000 περίπου. Αν αναλογιστούμε ότι ο επεξεργαστής της Intel κοστίζει τουλάχιστον τα μισά χρήματα, ίσως να είναι αρκετά συμφέρουσα λύση, ειδικά στην περίπτωση που επιθυμείς ένα τέτοιο desktop υπολογιστή. Βέβαια, όταν θα ανακοινωθεί και το βασικό μοντέλο της σειράς, θα μπορούμε να κρίνουμε με καλύτερη οπτική γωνία.

Διάβασε περισσότερες ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017