Γνωρίζουμε ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και από την παρουσίαση της Microsoft στην Ε3, ότι η νέα γενιά του Xbox θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2020, έχοντας για την ώρα την κωδική ονομασία Project Scarlett. Την ίδια στιγμή όμως, η Microsoft βάζει τέλος σε φήμες για streaming-only Xbox κονσόλα.

Φήμες των τελευταίων μηνών -οι οποίες μάλιστα ήταν και επίμονες-, ανέφεραν ότι μέχρι τότε η Microsoft θα κυκλοφορήσει και μια νέα έκδοση του Xbox One η οποία θα μπορούσε να αναπαράγει μέσω streaming όλα τα παιχνίδια. Την πληροφορία αυτή τελικά διέψευσε με πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer ο οποίος δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Microsoft έχει στοχεύσει αποκλειστικά στην κυκλοφορία του Project Scarlett στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Microsoft προσθέται στο Notepad των Windows 10 στο Store για πλήρη ανεξαρτητοποίηση.

Μέχρι τότε όμως προηγείται τον Νοέμβριο το λανσάρισμα του Project xCloud, της υπηρεσίας που αποτελεί και βάση της φημολογίας για τη νέα κονσόλα αφού μέσω αυτής οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα «Netflix για παιχνίδια».

Στόχος της Microsoft είναι η δυνατότητα gaming από οποιαδήποτε πλατφόρμα και από οποιαδήποτε mobile συσκευή, κάτι που μόνο μια streaming υπηρεσία μπορεί να προσφέρει χωρίς περιορισμούς στα γραφικά. Περισσότερα για το Project xCloud ίσως μάθουμε την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση Gamescom.