Η Google πιστεύει ότι μπορεί να μεταδόσει την αίσθηση του να δείτε έναν πίνακα σε ένα μουσείο, αυτή τη φορά μέσα από το smartphone σας, ανακοινώνοντας τη λειτουργία Pocket Gallery στην εφαρμογή Arts & Culture για iOS και Android. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύεται η επαυξημένη πραγματικότητα, με τον χρήστη να μπορεί να μεταφερθεί σε έναν εικονικό εκθεσιακό χώρο για να δει όλα τα έργα του γνωστού ζωγράδου Vermeer, επιμελημένα από τους ειδικούς του Moyse;ioy Μαουριτσχάους.

Σε αυτά περιλαμβάνεται φυσικά «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι», με την εμφάνιση των πινάκων να γίνεται σε πραγματικό μέγεθος και με τέλειο φωτισμό. Όσο ο χρήστης πλησιάζει πιο κοντά στον πίνακα, μπορεί να δει τις λεπτομέρειες του όπως θα γινόταν και στην πραγματικότητα, με την εφαρμογή να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη Google, έχρι γίνει χρήση της Art Camera – μιας ρομποτικής φωτογραφικής μηχανής εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, ειδικά σχεδιασμένης για έργα τέχνης και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές γκαλερί σε όλο τον κόσμο.