Ανάμεσα στα πολλά πρότυπα που υποστηρίζουν τα κορυφαία smartphones της Samsung, τα Galaxy S8 και Galaxy S8+, έλειπε ένα αρκετά σημαντικό, αυτό του Daydream VR.

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, πλέον και τα δύο νέα smartphones της Samsung θα υποστηρίζουν πολύ σύντομα την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google, η οποία είναι συμβατή με οικονομικά headsets όπως το Daydream View. Αυτό θα γίνει εφικτό με την τελευταία αναβάθμιση η οποία έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται σε κατόχους των δύο μοντέλων ανά τον κόσμο, και αναμένεται να δώσει μια σημαντική ώθηση στην προσπάθεια της Google να δημιουργήσει μια μεγάλη βάση χρηστών γύρω από την VR πλατφόρμα της.

Μέχρι σήμερα, μόνο οι Google Pixel συσκευές υποστήριζαν το Daydream VR, ενώ η ίδια η Samsung έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το δικό της σύστημα με την ονομασία Gear VR που διακρίνεται για τις πολύ καλές εφαρμογές και παιχνίδια που διαθέτει γύρω από την εικονική πραγματικότητα. Το Daydream VR δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε αποκλειστικές εφαρμογές που κυκλοφορούν, με τις δύο εταιρείες να προσδοκούν μεγαλύτερη συμμετοχή των προγραμματιστών, κάτι που θα συμβάλλει στο να μεγαλώσει σημαντικά η συλλογή εφαρμογών και παιχνιδιών που θα προσφέρει η πλατφόρμα.