Η σημερινή παρουσίαση της Microsoft εστίασε περισσότερο στα Windows 10 και λιγότερο στο hardware, με την εταιρεία να ανακοινώνει το Creators Update, την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους.

Με το Creators Update, η εταιρεία θέλει να δώσει στα Windows την υποστήριξη νέων σύγχρονων τεχνολογιών που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο μέλλον σε ότι αφορά τη δημιουργία. Η δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων είναι στο κέντρο αυτών των τεχνολογιών, με την εφαρμογή Paint να αναβαθμίζεται και να επιτρέπει τον εύκολο σχεδιασμό τους ακόμα και από κάποιον που δεν έχει εμπειρία στο χώρο.

Στην παρουσίαση μάλιστα η Microsoft προχώρησε σε ένα εντυπωσιακό demo, “σκανάροντας” με την κάμερα ενός smartphone ένα αντικείμενο, το οποίο μπόρεσε να περάσει μέσα στην εφαρμογή του Paint άμεσα και στη συνέχεια να προσθέσει διάφορα άλλα στοιχεία όπως κείμενο και φωτογραφίες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν σίγουρα εντυπωσιακό ενώ με ένα απλό κλικ ήταν εφικτή η εκτύπωσή του μέσα από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 δε σταματούν εκεί αφού η Microsoft μέσω της πλατφόρμας Holographic VR, δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να μεταφέρουν τα τρισδιάστατα αντικείμενά τους στην εικονική, αλλά και την επαυξημένη πραγματικότητα, φτάνει ο χρήστης να έχει προμηθευτεί ένα συμβατό VR σύστημα. Τέτοια συστήματα θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο από εταιρείες όπως η Dell, η Asus, η Acer, η Lenovo και η HP, ενσωματώνοντας τεχνολογία που θα εντοπίζει ακριβώς τη θέση του χρήστη στο χώρο χωρίς επιπλέον αισθητήρες. Το κόστος των νέων VR προτάσεων, θα ξεκινά από τα $299.

Το Creators Update θα διατεθεί δωρεάν για όλους τους χρήστες Windows 10 την άνοιξη.