Ακόμη και οι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές χωρίς υποδοχή κάρτας ήχου μπορούν πλέον να αναπαράγουν ήχο surround 5.1. Αυτό κάνει η κάρτα ήχου USB Sound Blaster Omni Surround 5.1 της Creative.

Το Sound Blaster Omni Surround 5.1 συνδέεται στον υπολογιστή μέσω USB. Ο ήχος μεταδίδεται στις συσκευές εξόδου μέσω της οπτικής εξόδου, της υποδοχής ακουστικών ή της υποδοχής Line Out. Το Sound Blaster Omni Surround 5.1 υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Digital Live και, χάρη στο SBX Pro Studio, μεταδίδει εικονικό ήχο surround ακόμη και από τα ακουστικά.

Όσον αφορά την εγγραφή, η κάρτα ήχου διαθέτει μια υποδοχή Line In, μια είσοδο μικροφώνου και δύο ενσωματωμένα κατευθυντικά μικρόφωνα. Τα κατευθυντικά μικρόφωνα ανιχνεύουν τη θέση του ομιλητή, μειώνοντας έτσι τους θορύβους.

Το Sound Blaster Omni Surround 5.1 διαθέτει έναν μεγάλο διακόπτη ρύθμισης έντασης με εύκολη πρόσβαση και ένα κουμπί σίγασης. Επίσης, προσφέρεται με τηλεχειριστήριο. Η συσκευή είναι συμβατή με υπολογιστές Windows από την έκδοση Vista και με Mac από την έκδοση Mac OS 10.6 ή μεταγενέστερη.