Το 1982,  το Commodore 64 κυκλοφορούσε στην αγορά συναντώντας τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής, με δυνατότητές που δεν περιοριζόντουσαν μόνο στα παιχνίδια.

Στα πρότυπα της Nintendo όπου γνώρισε και γνωρίζει τεράστια επιτυχία με τα NES Classic Mini και SNES Mini, η εταιρεία Retro Games θα επαναφέρει το C64 στην επικαιρότητα με την έκδοση C64 mini και η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 με τιμή $70. Με το μισό μέγεθος από το αρχικό μοντέλο, το σύστημα θα έρχεται με ενσύρματο χειριστήριο ενώ αναγκαστικά θα διαθέτει HDMI θύρα για σύνδεση με τις σύγχρονες τηλεοράσεις. Στα πλάγια υπάρχουν ακόμα και δύο USB θύρες για σύνδεση ενός πληκτρολογίου και ποντικιού για καλύτερη χρήση του περιβάλλοντος του συστήματος.

Το C64 mini έρχεται με 60 προεγκατεστημένα παιχνίδια όπως τα Speedball 2: Brutal Deluse, Paradroid, Nebulus, Herobotix και πολλά άλλα. Τέλος η Retro Games υπόσχεται ότι προς το τέλος της επόμενης χρονιάς, θα επανακυκλοφορήσει το Commodore 64 σε πλήρες μέγεθος χωρίς να γίνονται περισσότερα γνωστά.