Από σήμερα οι κάτοχοι Xbox One και Xbox One S, μπορούν να εγκαταστήσουν στην αγαπημένη τους κονσόλα τη νέα μεγάλη αναβάθμιση του Xbox που έχει τον τίτλο Holiday Update.

Η σημαντική αναβάθμιση φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στην παιχνιδοκονσόλα της Microsoft που στόχο να δώσουν στους gamers επιπλέον δυνατότητες για καλύτερο multiplayer gaming μέσω του Xbox Live. Ένα από αυτα τα χαρακτηριστικά είναι τα Clubs, όπου επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αλλά και να διαχειριστούν ολόκληρες κοινότητες από άλλους gamers που αγαπάνε τα ίδια πράγματα μ’αυτούς. Έτσι τα μέλη ενός Club μπορούν να παίξουν μαζί ένα παιχνίδια, να διαμοιράσουν περιεχόμενο αλλά και να επικοινωνήσουν μέσω βίντεο ή κειμένου.

Το Looking for Groups επιτρέπει στους παίκτες να βρουν άλλους μέσα από το Xbox Live που να θέλουν να αναμετρηθούν στο ίδιο παιχνίδι, κάτι που σύμφωνα με τη Microsoft βοηθά στην ολοκλήρωση διαφόρων Achievements. Παράλληλα το Group Messaging επιτρέπει σε ένα χρήστη να στείλει ένα μήνυμα σε όλα τα μέλη μιας ομάδας.

Τέλος το Rare Achievements είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες. Στην ουσία όπως φανερώνει ο τίτλος, αφορά σπάνια achievements τα οποία εμφανίζονται στη σχετική λίστα με ένα διαμάντι. Άλλες μικρές αλλαγές είναι η υποστήριξη emoji αλλά και διάφορες βελτιώσεις στο gamerscore πίνακα.