Ένα από τα κλασσικά παιχνίδια για υπολογιστές, και σίγουρα ένα από αυτά που όρισαν την κατηγορία των turn-based παιχνιδιών στρατηγικής, κυκλοφορεί το 6ο του επεισόδιο στο iPad, έχοντας κάνει την αρχική του εμφάνιση στα Windows τον Οκτώβριο του 2016 αλλά και στο macOS το ίδιο διάστημα. To Civilization VI κυκλοφορεί από την Aspyr Media, μια εταιρεία που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με μετατροπές δημοφιλών παιχνιδών σε εκδόσεις για υπολογιστές Mac. Προηγούμενες δουλειές της εταιρείας είναι τα BioWare’s Jade Empire καθώς και τα Star Wars: Knights of the Old Republic.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Apple θέλει να ενοποιήσει τις εφαρμογές του iOS και macOS για να κάνει τη ζωή των προγραμματιστών ακόμη πιο εύκολη.

Πάντως το Civilization VI δεν τρέχει σε όλα τα iPad κάτι που θα δυσαρεστήσει αρκετούς. Συγκεκριμένα τρέχει μόνο στα iPad Air 2, το iPad (2017) καθώς και σε όλα τα iPad Pro, φτάνει αυτά να τρέχουν το iOS 11 και αφήνοντας απ’ έξω όλα τα μοντέλα iPad mini.

Το ίδιο το παιχνίδι πάντως χαρίζει την πλήρη εμπειρία που χαρίζει το Civilization στους υπολογιστές και σίγουρα αναμένεται να ευχαριστήσει τα εκατομμύρια φίλων του ανά τον κόσμο.