Τακτικά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, πολλές υπηρεσίες του Internet ανακοινώνουν ότι πέσαν θύματα hacking, κάτι που πολλές φορές σημαίνει ότι η βάση των χρηστών τους, βρίσκεται σε λάθος χέρια. Με το Chrome Password Checkup, θα γνωρίζεις πλέον αν έχεις πέσει θύμα υποκλοπής.

Μεταξύ των στοιχείων που πέφτουν σε κακόβουλους, είναι και οι κωδικοί πρόσβασης, όμως πολύ συχνά οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα, δεν ενημερώνονται καλά. Αυτό θέλει να λύσει ο Chrome browser, με τη Google να κυκλοφορεί ένα νέο extension με την ονομασία Password Checkup. Δουλειά του συγκεκριμένου extension είναι να σας ενημερώνει κατά την πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα, αν τα στοιχεία που έχετε δημιουργήσει σ’ αυτή, έχουν πέσει σε λάθος χέρια μετά από επίθεση hacking.

Εμφανίζοντας το σχετικό μήνυμα σε ένα μεγάλο κόκκινο κουτί, ο χρήστης ενημερώνετι άμεσα και αξιόπιστα, έχοντας την ευκαιρία να αλλάξει τον κωδικό του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επιπλέον η Google αναφέρει ότι οποιοδήποτε στοιχείο στέλνεται πίσω στο extension, είναι μια ανώνυμη διαδικασία χωρίς να γνωστοποιείται κανένα στοιχείο του χρήστη.