Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κυρίως ημέρες όπου η οικογένεια περνάει περισσότερο χρόνο μαζί και συσφίγγονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της. Πόσες μυρωδιές, ημέρες χαράς και εκπλήξεων δεν είναι αποτυπωμένες εξάλλου στις παιδικές αναμνήσεις μας; Τι αγαπούν περισσότερο τα παιδιά από τα γλυκά και το παιχνίδι; Τον συνδυασμό τους! Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες:

Κέικ με το στόλισμα στα… χέρια των παιδιών!

Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετείτε σε μία πιατέλα. Λιώνετε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε για λίγο να κρυώσει.

Όταν θα έχει χλιάνει την περιχύνουμε στο κέικ και τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν να φτιάξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στο κέικ!

Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί, μπορούν να το ντύσουν με καραμέλες τύπου smarties και να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες μπάλες!

Ίσως σε ενδιαφέρει: Ετοίμασε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι παρέα με μία κουζινομηχανή.

Mάφινς και Βάφλες για να γλύφουν τα δάχτυλά τους…

Τα παιδιά τρελαίνονται για Μάφινς και Βάφλες.

Μπορείτε πανεύκολα να τις φτιάξετε χρησιμοποιώντας κάποιο Muffin, Waffle maker και να τα εντυπωσιάσετε!

Συμβουλή: Μια μέρα το χρόνο είναι, δεν θα γίνει τίποτα αν φάνε λίγο παραπάνω σοκολάτα με τη βάφλα τους!

Και για το τέλος; Η μητέρα των εκπλήξεων.

Σκεφτείτε πως θα αντιδράσουν όταν δουν μπροστά τους ένα συντριβάνι σοκολάτας!

Και τι θα ήταν καλύτερη ιδέα από ένα πιάτο ζεστούς λουκουμάδες, τους οποίους θα βουτούσαν στο συντριβάνι;

Πάμε να δούμε μία κλασική συνταγή:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μεταλλικό μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάτε τα υλικά πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Σκεπάστε το μπολ με μία πετσέτα και αφήστε το χυλό για 1 ώρα για να φουσκώσει. Στην συνέχεια παίρνετε χυλό με το κουτάλι και το ρίχνετε σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη σοκολάτα:

Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας με την διαδικασία μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποκτά ένα σκούρο σοκολατί χρώμα και γίνεται πιο σφιχτή, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία ρευστή σοκολάτα.

Βρες όλες τις συσκευές που θα χρειαστείς για αυτά τα Χριστούγεννα εδώ.