Η είδηση ότι η Nintendo θα προσθέσει κλασσικά παιχνίδια του NES στην τελευταία της παιχνιδοκονσόλα, το Switch, έχει γίνει αποδέκτης επιφυλακτικών σχολίων.

Η ίδια όμως η Nintendo φαίνεται σίγουρη για την απόφασή της, προχωρόντας αυτή την εβδομάδα σε μια ενδιαφέρουσα σχετική κίνηση, την κυκλοφορία νέων χειριστιρίων για το Switch τα οποία έχουν την ίδια εμφάνιση με αυτά που είχε η κλασσική κονσόλα NES, όμως είναι ασύρματα προκειμένου να ακολουθούν τη σύγχρονη εποχή.

Διάβασε επίσης: Η Google τερματίζει τη λειτουργία του Inbox

Φυσικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παίξει ο κάτοχος του Switch τα παιχνίδια του NES ενώ το κόστος τους δεν είναι αμελητέο αφού αυτό έχει οριστεί στα $60.

Τα νέα χειριστήρια που φέρνουν αναμνήσεις, παρουσιάστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο του Nintendo Direct μαζί με άλλα παλιά παιχνίδια που τα γνωρίζουν αρκετά καλά οι φίλοι της Nintendo. Σε ότι αφορά τη φόρτισή τους, αυτή μπορεί να γίνει κανονικά μόλις τοποθετηθούν πάνω στο Switch όπως συμβαίναι και με τα χειριστήρια του Switch, τα Joy-Con ενώ μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα, με τον ίδιο τρόπο προκειμένου ο κάτοχός τους να μη τα χάσει.