Στην έκθεση CES 2019, το Twitter ανακοίνωσε τα πλάνα του για μία ανοιχτή έκδοση beta ώστε να επιτρέψει σε χρήστες να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες.

Λειτουργίες που θα μπορούσαν να κάνουν τις καθημερινές συζητήσεις σε πιο ήπιους τόνους. Οι αλλαγές θα γίνουν με αργούς ρυθμούς ξεκινώντας από τη σχεδίαση της πλατφόρμας, που θα συμπεριλαμβάνουν διαφορετικά χρώματα στις ειδοποιήσεις ώστε να είναι ξεκάθαρο αν απαντάς σε ένα tweet, αν ακολουθείς κάποια σελίδα κι άλλα.

Το chat είναι το μέλλον του Twitter

Οι παραπάνω αλλαγές για την ώρα είναι μικρές σχεδιαστικές πινελιές που ενδεχομένως να κάνουν γρηγορότερη την επικοινωνία και πιο άνετο το scrolling ανάμεσα σε ειδήσεις και status updates. Παρ’ όλα αυτά, το Twitter πειραματίζεται και με πιο μεγάλες αλλαγές και ελπίζει σύμφωνα με τον CEO Jack Dorsey, να βελτιώσει την ποιότητα και το επίπεδο των συζητήσεων.

Μερικές αλλαγές είναι οι ειδοποιήσεις σε πράσινο χρώμα που θα αναφέρουν αν ο χρήστης ή σελίδα είναι ενεργοί ώστε κάποιος να ξεκινήσει ένα chat μαζί τους, παρόμοιο χαρακτηριστικό που υπάρχει ήδη στο Facebook.

Επίσης πειραματίζονται με μία λειτουργία κατά την οποία θα υπάρχουν tweets τα οποία «θέλουν να σπάσουν τον πάγο» μεταξύ δύο χρηστών και να συνομιλήσουν για ένα κοινό τους θέμα λέγοντας ο καθένας τη γνώμη του.

Κάνοντας μία γρήγορη και σύντομη βόλτα στο παρελθόν, τον Μάρτιο του 2018, ο CEO είχε παραδεχθεί πως το site δέχεται καθημερινά ψεύτικες ειδήσεις και σχόλια τόσο από bots, trolls αλλά και μεγάλα γκρουπ ανθρώπων που σκοπό είχαν αν αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να μπερδέψουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Από εκείνη τη στιγμή, είχε ζητηθεί η συμβολή των χρηστών ώστε να προτείνουν λύσεις καταπολέμησης.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το Twitter με τις αλλαγές που προωθεί θα μπορέσει να βάλει ένα τέλος στα bots και τα trolls, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως συνεχίζει να εργάζεται παρέα με τους χρήστες, ακούγοντας τις απόψεις τους.

Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις μέρος στην ανοιχτή beta και να δοκιμάσεις τις νέες λειτουργίες του Twitter, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα δέχονται αιτήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.