Η Sphero, η εταιρεία πίσω από το BB8 Star Wars bot, δημιούργησε ένα νέο wearable, ειδικά για τα δάχτυλα των παιδιών και τα οποία παρουσίασε στην έκθεση CES 2019.

Τα έξυπνα «δαχτυλίδια» Specdrums θα επιτρέψουν στα παιδιά να δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια, χτυπώντας τις άκρες των δακτύλων τους, σε ειδικά σχεδιασμένες χρωματιστές επιφάνειες.

Η Sphero ανακοίνωσε πρόσφατα πως αποχωρεί από τα παιχνίδια τα οποία δημιουργούσε με βάση άλλα brands και εστιάζει πλέον σε εκπαιδευτικά gadgets τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά μικρής ηλικίας. Gadgets γύρω από την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τα καλλιτεχνικά και τα μαθηματικά.

Sphero

Με τα δακτυλίδια Specdrums, το παιδί θα μπορεί να ανακαλύψει νέους ήχους χρησιμοποιώντας ντραμς, πιάνο αλλά και ακόμη 100 όργανα μουσικής. Χτυπώντας τα δάχτυλα σε διαφορετικά χρώματα επάνω στην ειδική επιφάνεια, παράγονται διαφορετικοί ήχοι. Παράλληλα όμως θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε καθημερινά αντικείμενα μέσα στο σπίτι, αρκεί να έχουν διαφορετικά χρώματα.

Παιχνίδι μετά μουσικής

Ο CEO της Sphero Paul Berberian δήλωσε:

Τα παιδιά θα βλέπουν τον κόσμο γύρω τους σαν ένα τεράστιο καμβά για να δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια, με το δικό τους ρυθμό, κάτι που είναι αρκετά συναρπαστικό για τα ίδια, τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους τους. Ταυτόχρονα, η δυνατότητά τους να δημιουργούν επαναλαμβανόμενους ήχους θα δυναμώσει τις ικανότητές τους στην επίλυση τόσο καθημερινών προβλημάτων όσο και στο σχολείο.

Τα Specdrums αρχικά σχεδιάστηκαν για χρήση μέσα στην τάξη, αλλά είναι αρκετά προσιτά ώστε να τα αγοράσουν και οι γονείς για μουσική στο σπίτι. Το κάθε δαχτυλίδι κοστίζει περίπου $80 ενώ το ζευγάρι θα κοστίζει περίπου $130.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.