Με τις 85 ίντσες και την ανάλυση 8K να μην δείχνουν αρκετά να καλύψουν τα θέλω της Samsung, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε στη CES 2019 την Samsung Q900 8K μεγέθους 98 ιντσών.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά της Samsung, οι πωλήσεις τηλεοράσεων άνω των 75’’ έχουν διπλασιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ, οπότε η μετάβαση σε ακόμη μεγαλύτερες τηλεοράσεις και ακόμη μεγαλύτερες αναλύσεις, μοιάζει μονόδρομος.

Η 98άρα της Samsung Q900 εκμεταλλεύεται την τεχνολογία QLED Quantum Dot αλλά και την τεχνολογία Direct Array Mobile Dimming, ώστε η αντίθεση να είναι όσο πιο πλούσια γίνεται, σε κάθε pixel και σε όλη τη μεγάλη επιφάνεια της εικόνας.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Αμερικής, Yoon Lee, δήλωσε πως η Q900 είναι έτοιμη να προσφέρει μία εντυπωσιακά καθηλωτική εμπειρία χρωμάτων και αντίθεσης που άλλες τηλεοράσεις είναι αδύνατον να αναπαράγουν.

Samsung Q900

Μία τηλεόραση που κοιτάει άφοβα το μέλλον

Έτοιμη να υποστηρίξει το τελευταίο πρότυπο σύνδεσης HDMI 2.1, με το οποίο θα μπορείς να παρακολουθήσεις ταινίες με προσαρμοζόμενο framerate όπως επίσης και ήχο Dolby Atmos. Η τηλεόραση επίσης χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναβαθμίζει κάθε 4K περιεχόμενο σε 8K, όπου για να το πετύχει αυτό κάνει χρήση χιλιάδων διαφορετικών αλγορίθμων.

Επιπρόσθετα, θα υποστηρίζει την τελευταία έκδοση της ψηφιακής βοηθού Samsung Bixby, όπου θα λειτουργεί σε συνεργασία με άλλες AI όπως το Google Assistant και το Amazon Alexa, για να χειρίζεσαι τα πάντα ανάμεσα στις λειτουργίες της τηλεόρασης με άνεση.

Ήδη οι προπαραγγελίες για περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, έχουν αρχίσει στις ΗΠΑ αν και η τιμή δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.