Αν και η Samsung σπάνια παρουσιάζει gaming laptops, παρουσιάζοντας στο παρελθόν μερικά μοντέλα Odyssey, δείχνει να παραμένει πιστή στην παράδοση και να φέρνει στην έκθεση CES 2019 το τελευταίο Samsung Odyssey gaming laptop.

Το τελευταίας γενιάς Odyssey διαθέτει σασί κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με το πάχος του να μην ξεπερνάει τα 19.9mm, το βάρος του τα 2.36kg ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζεται με οθόνη 15.6’’ ανάλυσης Full HD. Η οθόνη έχει εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz ενώ διαθέτει και την τεχνολογία NVIDIA G-Sync, με την οποία συγχρονίζονται τα fps του παιχνιδιού με τα hz της οθόνης για να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά σπασίματα της εικόνας.

Samsung Odyssey

Όσο αφορά το hardware, το Samsung Odyssey διαθέτει εξαπύρηνο επεξεργαστή 8ης γενιάς Intel Core i7 αλλά και πανίσχυρα γραφικά GeForce RTX 2080, για να παίζεις όλα τα παιχνίδια με τις maximum γραφικές ρυθμίσεις. Ειδικά σε Full HD αναλύσεις θα μπορεί να σου προσφέρει τα 144 fps που χρειάζεσαι ώστε να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία G-Sync.

Η μνήμη RAM είναι στα 16GB για να κάνεις το multitasking παιχνιδάκι ενώ όσο αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, διαθέτει δίσκο SSD NVMe Samsung 256GB αλλά και δεύτερο σκληρό δίσκο 1TB για έγγραφα και αρχεία. Και για να μην έχεις προβλήματα συνδεσιμότητας, προσφέρει θύρα USB Type C, 3 θύρες USB 3.0, HDMI, Ethernet αλλά και ταχύτατο Wi-Fi ac 2×2.

Ισχυρό αλλά δροσερό

Για να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες, η Samsung εξόπλισε το Odyssey με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης που αποτελείται από 5 σωλήνες. Και για να σου δώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία multimedia, εξοπλίζεται και με στερεοφωνικά ηχεία ικανά να αναπαράγουν ήχο Dolby Atmos.

Samsung Odyssey

Οι gamers επίσης θα μπορούν να επωφεληθούν επίσης και από τη λειτουργία επιλογής προφίλ, κατά την οποία θα μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει ειδικές ρυθμίσεις ανά περίπτωση. Έτσι, ανάλογα το παιχνίδι και τη χρήση, το Odyssey μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σου.

Χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η τιμή του, η Samsung υποσχέθηκε πως θα κάνει το gaming laptop της διαθέσιμο αρκετά σύντομα, τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.