Με τηλεόραση Samsung MicroLED 219’’ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς ένα μεγαλύτερο σπίτι.

Σε ένα special event, η Samsung παρουσίασε στην έκθεση CES 2019 τις δύο νέες εκδόσεις Samsung MicroLED τηλεοράσεις, γνωστές και ως The Wall. Οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων θα είναι το μέγεθος με την πρώτη να είναι στις 75 ίντσες και η δεύτερη στις 219 ίντσες.

Σύμφωνα με τη Samsung, η μικρότερη 75άρα θα ονομάζεται The Window ενώ η μεγαλύτερη θα συνεχίσει ως The Wall.

Η τεχνολογία MicroLED είχε κάνει τεράστια εντύπωση αφού όπως επισημαίνει και η Samsung, τα επίπεδα μαύρων χρωμάτων ήταν οριακά ίδια με αυτά της τεχνολογίας OLED ενώ ταυτόχρονα πρόσφερε υψηλότερες αντιθέσεις.

Τα MicroLED ουσιαστικά αποτελούνται από εκατομμύρια μικροσκοπικά ανόργανα LED κόκκινου, πράσινου και μπλε χρώματος, που εκπέμπουν το δικό τους λαμπερό φως ώστε όλα μαζί ταυτόχρονα να παράγουν πανέμορφα χρώματα. Η διαφορά με την τεχνολογία OLED είναι ότι χρησιμοποιούνται οργανικά στοιχεία, αλλά σύμφωνα με τη Samsung, τα δικά της ανόργανα ίσως βοηθήσουν στη μεγαλύτερη αντοχή της τηλεόρασης αλλά ταυτόχρονα θα εξαλείψουν το φαινόμενο του burn-in.

Η MicroLED των 75’’ θα έχει ανάλυση 4K UHD ενώ η μεγαλύτερη των 219’’ θα έχει κάτι περισσότερο από 4K, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ανάλυση. Πιθανολογούμε πως δεν θα είναι 8K, αφού η Samsung δεν το ξεκαθάρισε ή ακόμη δεν έχει αποφασίσει.

Samsung MicroLED

Τηλεόραση στο μέγεθος που σε βολεύει καλύτερα

Η παρουσίαση της Samsung αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι η τεχνολογία MicroLED επιτρέπει τηλεοράσεις σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Με άλλα λόγια κάποιος θα μπορούσε να παραγγείλει τηλεόραση σε όποιο μέγεθος και σχήμα βολεύει και εξυπηρετεί καλύτερα το σαλόνι του.

Ακόμη οι τηλεοράσεις θα μπορούν να υποστηρίζουν και διαφορετικές αναλογίες αναπαραγωγής. Αν και οι περισσότερες ταινίες πλέον είναι στα 16:9, αυτό δεν σημαίνει πως η τηλεόραση δεν θα μπορούσε να αναπαράγει με το σωστό τρόπο περιεχόμενο σε 4:3 ή άλλη αναλογία.

Μία τηλεόραση φανερά εκτός οικιακού budget

Οι τιμές είναι απαγορευτικές, πόσο μάλιστα όταν οι τηλεοράσεις των 219 θα είναι διαθέσιμες έπειτα από ειδική παραγγελία. Μάλιστα, η Samsung δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ούτε την τιμή της περσινής των 146 ιντσών. Αναφορές όμως κάνουν λόγο για περίπου $100.000.

Υπάρχει περίπτωση η 75άρα να μην ξεπεράσει τα $20.000, βέβαια αν αναλογιστούμε τα περίπου $15.000 που κόστιζε η 75άρα 8K με την παραδοσιακή LED τεχνολογία, ίσως πέφτουμε και έξω.

Όσο για την τεράστια έκδοση των 219’’; Μάλλον μιλάμε για ένα μεγάλο εξαψήφιο ποσό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.