Αν και η CES 2019 δεν φημίζεται για την παρουσίαση νέων μοντέλων smartphone, ένα από αυτά έκλεψε τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα το Royole FlexPai πρόκειται για το πρώτο smartphone στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη.

Αν και είναι η πρώτη συσκευή που παρουσιάζεται με αναδιπλούμενη οθόνη, αναμένεται να παρουσιαστούν κι άλλες τους επόμενους μήνες, από γνωστούς κατασκευαστές όπως τη Samsung με το Galaxy X, την LG, τη Huawei αλλά και την Xiaomi.

Εντυπωσιακή αναδιπλούμενη AMOLED οθόνη

Αδιαμφισβήτητα, η κύρια ατραξιόν του FlexPai είναι η μεγάλη του AMOLED οθόνη, η οποία μπορεί να διπλώσει στη μέση. Όταν είναι ανοιχτή έχει μέγεθος 7.8’’ με αναλογία πλευρών 4:3 και ανάλυση QHD 1920 x 1440 pixels και ευκρίνεια 308ppi.

Όταν είναι διπλωμένη, έχεις 2 οθόνες περίπου 4.0’’ η κάθε μία με αναλογία 16:9 και 18:9, με τη μία πλευρά να απενεργοποιείται  για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να τοποθετήσεις εικονίδια και συντομεύσεις ακριβώς στη μέση, λίγο πριν τη δεύτερη οθόνη, για να έχεις άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές ή παιχνίδια.

Royole FlexPai

Μπορείς επίσης να έχεις και τη δεύτερη οθόνη ενεργοποιημένη ταυτόχρονα, στην περίπτωση που χρησιμοποιείς δύο κάρτες SIM. Δηλαδή μία οθόνη για κάθε τηλεφωνικό αριθμό.

Η εταιρεία αναφέρει πως το τηλέφωνο αντέχει έως και 200.000 αναδιπλώσεις, για να το κρατήσεις στην κατοχή σου για πολλά χρόνια.

Ισχυρό και σε επιδόσεις

Το Royole FlexPai διαθέτει τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 855, τον τελευταίο της σειράς 800 της Qualcomm. Συνδυάζεται με μνήμη RAM 6GB ή 8GB, ενώ θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 128GB και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Σε κάθε περίπτωση αν αυτό δεν σου αρκεί, μπορείς να τον αυξήσεις μέσω κάρτας microSD έως και 256GB επιπλέον.

Royole FlexPai

Σημαντικό το γεγονός, ότι το τηλέφωνο θα υποστηρίζει δίκτυα 5G για ταχύτατα downloads και άμεση πρόσβαση σε ιστοσελίδες στο Internet.

Όσο αφορά τη μπαταρία αυτή έχει χωρητικότητα 3800mAh, με λειτουργία Fast Charging.  Το τηλέφωνο βασίζει τη λειτουργία του στο λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie ενώ η εταιρεία χρησιμοποιεί μία διαφορετική έκδοση που την ονομάζει Water OS.

Το περιβάλλον Water OS είναι αναγκαίο για τη χρήση του τηλεφώνου, αφού εντοπίζει και προσαρμόζει την οθόνη ανάλογα αν είναι διπλωμένη ή όχι.

Εξοπλισμένο ακόμη με διπλό σύστημα κάμερας με αισθητήρες των 16MP και 20MP, φλας και οπτική σταθεροποίηση για φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βέβαια δεν υπάρχει selfie κάμερα, λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του.

Royole FlexPai

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του αν και είναι ήδη διαθέσιμο για προγραμματιστές που θα ήθελαν να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους. Η ειδική αυτή έκδοση κοστίζει αυτή τη στιγμή $1318 για τα 128GB και $1469 για τα 256GB.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.