Το Virtual Reality δεν βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, αλλά έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει. Στην έκθεση CES 2019 είδαμε το Pixmax VR όπου μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, αφού έχει ανάλυση 8K.

Σύμφωνα με την εταιρεία και έπειτα από την επιτυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, το VR headset θα αρχίσει να αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους από τον επόμενο μήνα.

Αν και το όνομά του εμπεριέχει το 8K, στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο φακούς των 4K, έναν για κάθε μάτι, με πραγματική ανάλυση στα 2560 x 1440 pixels η οποία έχει γίνει upscale στα 3840 x 2160 pixels. Και όλα αυτά κάποιος μπορεί να τα αποκτήσει στην τιμή των $899.

Αν και η εταιρεία στο επίσημο website δεν αναφέρει συγκεκριμένο οπτικό πεδίο, στην έκθεση έγινε αναφορά για 200 μοίρες. Αρκετά υψηλότερο από τις 145 μοίρες του HTC Vive και τις 120 μοίρες του Oculus Rift. Αυτό με άλλα λόγια μεγιστοποιεί την περιφερειακή σου όραση με αποτέλεσμα το VR να είναι πιο αληθινό και πιο ζωντανό.

Τα παιχνίδια και το streaming σε ανάλυση 8K τρέχουν στα 80Hz και η συνολική εμπειρία είναι αρκετά ευχάριστη και ομαλή, χωρίς να υπάρχουν κολλήματα.

Αρκετά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει

Αν και η τιμή του είναι υψηλότερη από άλλα VR Headsets, το Pixmax VR 8K εν μέρει δικαιολογεί την αρχική του τιμή. Διαθέτει υποστήριξη για τα χειριστήρια του HTC Vive αλλά και τα Steam 1.0 και 2.0, με τα οποία αναγνωρίζουν το χώρο και τις κινήσεις σου. Η Pixmax σχεδίασε επίσης και τα δικά της χειριστήρια τα οποία διατίθενται σε εκδόσεις touchpad και joystick, με την τιμή τους να αγγίζουν τα $300, για το κάθε ζευγάρι.

Pixmax VR

Σαν συσκευή, έχει μεγαλύτερο μέγεθος από άλλα VR αλλά δεν είναι πολύ βαρύτερο, ώστε να μπορείς να παίξεις με άνεση. Βέβαια, λόγω του μεγέθους θα μοιάζεις να φοράς ένα μεγάλο κράνος.

Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης πως μπορεί να τρέξει περιεχόμενο από το SteamVR και το Oculus Home. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει ο υπολογιστής σου να διαθέτει τουλάχιστον μία NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (ή αντίστοιχη της AMD), για μία ομαλή εμπειρία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.