Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan Leaf e+ αποκαλύφθηκε στην έκθεση CES 2019, με βασικό χαρακτηριστικό την αυξημένη αυτονομία ανά φόρτιση.

Το Nissan Leaf 3.Zero e+ Limited Edition, το οποίο είναι το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς, έχει αυξημένη ιπποδύναμη. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γκάζι του θα σου δώσει ισχύ έως και 217 αλόγων, με ροπή 34 κιλών και αυτονομία που φτάνει τα 384 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας μεγέθους 62 kWh.

Το Nissan Leaf e+ Limited Edition θα προσφέρει 40% περισσότερη αυτονομία σε σύγκριση με τη φθηνότερη έκδοση, η οποία είναι εξοπλισμένη με μπαταρία των 40 kWh. Με άλλα λόγια, με τη μεγάλη μπαταρία θα έχεις περίπου 100 χιλιόμετρα περισσότερα να διανύσεις.

Μία ματιά στο μέλλον της Nissan

Μαζί με το αυτοκίνητο η Nissan παρουσίασε και μία νέα τεχνολογία που ονομάζεται Invisible to Visible (I2V) και η οποία θα προσθέσει μελλοντικά μία νέα οπτική στην οδηγική σου εμπειρία.

Με λίγα λόγια αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να βλέπει τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο και το δρόμο και να σε καθοδηγεί προτού συμβεί το ατύχημα. Θα μπορούσε να σε ενημερώνει για το τι βρίσκεται πίσω από κλειστές και χωρίς ορατότητα στροφές ή ακόμη και για το αν θα μπορούσες να ολοκληρώσεις μία προσπέραση με ασφάλεια.

Nissan Leaf e+

Ακόμη η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να εντοπίσει τις θέσεις παρκινγκ που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά ώστε να μην κάνεις συνεχόμενους κύκλους.

Το αυτοκίνητο το ίδιο είναι παρόμοιο με αυτό της προηγούμενης γενιάς αν και υπάρχουν μερικές στιλιστικές διαφορές, όπως επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, το λογότυπο e+ στο καπάκι της φόρτισης αλλά και χρωματισμοί δύο τόνων. Μέσα στο αυτοκίνητο θα υπάρχει μία μεγαλύτερη οθόνη infotainment 8’’, η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιότερη 7άρα ενώ θα διαθέτει και πλοήγηση door-to-door, σήμα κατατεθέν της Nissan.

Το Leaf 3.Zero θα κοστίζει £31,095 ενώ η ειδική έκδοση e+ Limited Edition με την αυξημένη αυτονομία £36,795. Οι τιμές για αγορές των ΗΠΑ ή άλλες χώρες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Το Leaf ήταν το πιο αγαπητό και με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη το 2018 και με το νέο μοντέλο και τη βελτιωμένη αυτονομία, ενδέχεται να πείσει ακόμη περισσότερους, να εγκαταλείψουν μια και καλή το βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο που έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.