Το σύστημα mesh που παρουσίασε η Netgear υπόσχεται ταχύτατο δίκτυο Wi-Fi σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Το Netgear Orbi ανακοινώθηκε στην έκθεση CES 2019 και φέρνει νέα δικτυακά χαρακτηριστικά.

Η ασύρματη συνδεσιμότητα βασίζεται στο πρότυπο Wi-Fi 802.11 ax, δηλαδή στην 6η γενιά Wi-Fi κατά σειρά. Οι ταχύτητες θα είναι ακόμη γρηγορότερες ενώ ακόμη και σε συνθήκες υψηλής δικτυακής κίνησης, το Netgear Orbi θα ανταπεξέλθει με άνεση. Μάλιστα, η Netgear αναφέρει πως είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες για Gigabit Internet στο σπίτι.

Με τόσες πλέον συσκευές στο σπίτι να λειτουργούν ασύρματα, η νέα τεχνολογία Wi-Fi ax έχει σημαντικά προτερήματα, ειδικά όταν θέλεις να παρακολουθήσεις 4K ταινίες αλλά και να εκτελέσεις άλλες διεργασίες όπως downloading πολλών gigabyte.

Διάβασε εδώ τι είναι το Mesh δίκτυο και πως λειτουργεί.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Connected Home Products της Netgear, David Henry δήλωσε:

«Με τόσες πλέον τεχνολογίες στο σπίτι να καταναλώνουν όλο και περισσότερο bandwidth, το ασύρματο δίκτυο πρέπει να ακολουθήσει αυτό το trend. Φέρνοντας την τελευταία γενιά Wi-Fi 802.11 ax στο mesh δίκτυο Orbi, η Netgear πηγαίνει το οικιακό δίκτυο στο επόμενο επίπεδο.»

Ακόμη καλύτερη διασύνδεση των router

Η Netgear επίσης έχει βελτιώσει και τη διασύνδεση των κόμβων – router, ώστε να έχεις ακόμη πιο γρήγορη ασύρματη συνδεσιμότητα και υψηλότερες ταχύτητες.

Σύμφωνα με την Netgear, το mesh διαθέτει υποστήριξη 1024-QAM σε αντίθεση με το 256-QAM της προηγούμενης γενιάς Wi-Fi a/c (αυτό εξασφαλίζει υψηλότερες ταχύτητες) αλλά και 4×4 Wi-Fi, τα οποία θα αυξήσουν την εμβέλεια και την κάλυψη μέσα στο σπίτι. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν νεκρές ζώνες σε κανένα σημείο του σπιτιού.

Υπόσχεται ταχύτητες gigabit, κάτι που φέρει ταχύτητες ισάξιες με αυτές ενός ενσύρματου δικτύου. Η Wi-Fi 6 έκδοση του Orbi RBK50 θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2019, χωρίς όμως ακόμη να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την τιμή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.