Αν κάποτε μας έλεγε κάποιος πως θα υπάρξει τηλεόραση η οποία θα διπλώνει σαν αφίσα και θα έχει ποιότητα εικόνας OLED, σίγουρα θα πήγαινε ο νους σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η LG Signature OLED TV R, το κάνει πραγματικότητα… στην πραγματικότητα!

Η τηλεόραση μοιάζει μαγική, βγαλμένη από όνειρο. Σύμφωνα με την LG, αυτή πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του έτους, ώστε να πείσει και τους πλέον δύσπιστους, στο ότι μιλάμε για μία τηλεόραση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην έκθεση CES 2019.

Εξωπραγματική σχεδίαση που σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα

Αυτό που έχει κάνει η LG με την LG Signature OLED TV R είναι να τιθασεύει το φυσικό γνώρισμα ελαστικότητας των OLED πάνελ και να δημιουργήσει μία πανέμορφη βάση και έναν εξαιρετικό μηχανισμό, ώστε η τηλεόραση να αποθηκεύεται.

Η βάση είναι λίγο μικρότερη από 60 ίντσες διαγωνίως ενώ περίπου το μισό σε μέγεθος σε πλάτος. Δηλαδή έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τόσο την τηλεόραση όσο και το πανίσχυρο ηχοσύστημα Dolby Atmos 4.2.

Η βάση στο πίσω μέρος της έχει όλες τις απαραίτητες συνδέσεις ενώ τοποθετείται επάνω σε ένα ειδικό άσπρο έπιπλο που θα συμπεριλαμβάνεται με κάθε τηλεόραση 65R OLED. Η βάση και το έπιπλο θα είναι τα μοναδικά που θα μπορεί να δει κανείς, όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη. Για την ώρα η βάση και το έπιπλο δεν έχουν διαθεσιμότητα σε άλλα χρώματα, οπότε αν δεν ταιριάζει με την διακόσμηση στο σπίτι, μάλλον θα πρέπει να την αλλάξεις.

LG Signature OLED TV R

Το ξεδίπλωμα της τηλεόρασης όταν την ενεργοποιείς παραμένει μυστήριο με τους μηχανικούς της LG αναφέρουν πως θα μπορεί να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί για περισσότερες από 50.000 φορές. Αυτό σημαίνει πως αν την ανοίγεις και την κλείνεις 2 φορές την ημέρα, ο μηχανισμός θα είναι λειτουργικός για τουλάχιστον 34 χρόνια. Όπου έως τότε δεν θα χρειάζονται ούτε βάσεις, ούτε μηχανισμοί.

Όταν ενεργοποιείς την τηλεόραση, ένα μικρό κομμάτι της βάσης ανοίγει ώστε η οθόνη να αναδυθεί. Μπορεί να ανοίξει είτε στο πλήρες μέγεθός της, δηλαδή στις 65 ίντσες με την LG να το αποκαλεί Full View, είτε ένα μικρό κομμάτι της οθόνης δηλαδή Line View. Το δεύτερο θα ήταν ίσως χρήσιμο όταν απλά θέλεις να ακούσεις μουσική και να δημιουργήσεις μία όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

LG Signature OLED TV R

Καθηλωτική εμπειρία θέασης

Στο πίσω μέρος υπάρχουν θύρες HDMI 2.1 οι οποίες θα υποστηρίζουν αναπαραγωγή 4K στα 120fps, κάτι που θα γίνει διαθέσιμο εντός τους 2019.

Πρόκειται για μία τηλεόραση OLED ανάλυσης 4K HDR η οποία έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα και ευκρίνεια με τις προηγούμενες OLED της LG. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις μία άκρως κινηματογραφική εμπειρία, με το μαύρο και γενικότερα τα σκούρα χρώματα να αποτυπώνονται όπως στην πραγματικότητα.

Ενσωματώνει τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή Alpha a9 που επιτρέπει στην τηλεόραση να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της εικόνας μέσω τεχνητής νοημοσύνης και ανάλογα την ταινία. Διαθέτει ακόμη αισθητήρα φωτός ο οποίος μπορεί να προσαρμόσει τα επίπεδα φωτεινότητας, αντίθεσης και κορεσμού ακόμη και κατά την αναπαραγωγή HDR περιεχομένου, ανάλογα το φωτισμό στο δωμάτιο.

LG Signature OLED TV R

Όσο αφορά τον ήχο, η LG ενσωμάτωσε μία νέα λειτουργία AI Sound η οποία αναβαθμίζει τις δυνατότητες των εμπρόσθιων ηχείων, ώστε να έχεις λεπτομερές και γεμάτο ευκρίνεια ήχο. Και με την υποστήριξη Dolby Atmos, σίγουρα η εμπειρία θέασης θα είναι εντυπωσιακή.

Όσο αφορά τις smart δυνατότητες, αυτές στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα webOS 4.5 το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του, σε όλες τις τηλεοράσεις UHD της LG για το 2019. Μία διαφορά με το προηγούμενης έκδοσης λειτουργικό, είναι το πλήκτρο Amazon. Πατώντας γρήγορα εμφανίζεται το Amazon Prime Video ενώ με παρατεταμένο πάτημα σε πηγαίνει στην ψηφιακή βοηθό της Amazon Alexa.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεόραση υποστηρίζει και το Google Assistant όπως επίσης και το δικό της ThinQ το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.