Στην έκθεση CES 2019 είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρώτη κάρτα μνήμης με μέγεθος 1TB από τη Lexar. Η Lexar SDXC 1TB υπόσχεται πολλές ώρες εγγραφής βίντεο και είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά.

Στην έκθεση Photokina 2016 η SanDisk ήταν αυτή που έκλεψε τις ματιές των παρευρισκομένων με την δική της κάρτα μνήμης του 1TB. Ακόμη όμως και σήμερα, η κάρτα αυτή δεν είναι διαθέσιμη για αγορά, σε αντίθεση με αυτή της Lexar.

Η Lexar Professional 633x SDXC UHS-I κάρτα μνήμης είναι κλάσης 10/V30 ώστε να προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 95MB/s.

Όσο αφορά τη χωρητικότητά της; Θα μπορέσεις να εγγράψεις έως και 650 λεπτά βίντεο σε ανάλυση 4K, χωρίς να χρειαστείς δεύτερη κάρτα μνήμης. Χώρος αρκετός δηλαδή να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Η κάρτα του 1TB έρχεται σχεδόν 15 χρόνια μετά την κάρτα των 1GB, δείχνοντας με λίγα λόγια πόσα βήματα μπροστά έχει κάνει η Lexar στον τομέα της. Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Micron, μητρική εταιρεία της Lexar, πούλησε το brand στην κινεζική Longsys. Μία Lexar η οποία επανήλθε στο προσκήνιο περίπου στα τέλη του 2018.

Όσο αφορά την τιμή της κάρτας; Αυτή θα είναι λίγο τσουχτερή αφού κοστολογείται στα €439,99 και όπως είπαμε είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.