Θα ήθελες να έχεις μία καλύτερη ματιά στο κατώφλι του σπιτιού σου; Σου χτυπάει κάποιος το κουδούνι της εξώπορτας, αλλά δεν γνωρίζεις ποιος είναι ανεξάρτητα τι αναφέρει ο επισκέπτης. Με το κουδούνι Netatmo, που λειτουργεί και ως κάμερα ασφαλείας, θα βλέπεις επισκέπτες αλλά και κάθε ύποπτη κίνηση.

Ανακοινώθηκε στην έκθεση CES 2019, το έξυπνο κουδούνι διαθέτει κάμερα ανάλυσης 1080p Full HD με φακό μεγάλου οπτικού πεδίου 160 μοιρών. Ταυτόχρονα διαθέτει αρκετές επιπλέον λειτουργίες όπως έξυπνη εγγραφή εικόνας αλλά και λειτουργίες ανίχνευσης, ώστε όλη η οικογένεια στο σπίτι να νιώθει πιο ασφαλής από ποτέ.

Το Netatmo χρησιμοποιεί λειτουργία ανίχνευσης ανθρώπων ώστε να σε ειδοποιεί όταν κάποιος βρίσκεται στο κατώφλι σου, χωρίς όμως να σε ανησυχεί χωρίς λόγο όταν για παράδειγμα περάσει ένας σκύλος ή πέσουν μερικά φύλλα από το δέντρο. Και με την κάμερα η οποία υποστηρίζει και υπέρυθρες, θα βλέπεις τα πάντα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όταν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι, μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να δέχεσαι βίντεο κλήση στο smartphone, tablet, PC ή Apple Watch μέσα στη δική του εφαρμογή. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να δέχεσαι τις ειδοποιήσεις όπως εσύ επιθυμείς καλύτερα.

Ένας από τους λόγους που θα σε έκαναν να διαλέξεις το Netatmo, είναι ότι υποστηρίζεται από το Apple HomeKit. Θα μπορείς με άλλα λόγια να ελέγξεις το κουδούνι με φωνητικές εντολές μέσα από τη Siri ή ακόμη και να το προγραμματίσεις να συνδεθεί με άλλες smart συσκευές ώστε για παράδειγμα όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι να ανάβουν και τα φώτα της αυλής.

Πανεύκολη εγκατάσταση σε μερικά δευτερόλεπτα

Οι κατασκευαστές γνωρίζουν πως όσο πιο εύκολη είναι η εγκατάσταση των smart συσκευών του τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχουν. Έτσι και το Netatmo απαιτεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα έως ότου συνδεθεί. Συνδέεται απευθείας στην παλιά καλωδίωση του σπιτιού σε οτιδήποτε από 8-24V έως και 230V.

Το κουδούνι έπειτα συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού ώστε να το χειρίζεσαι εύκολα από την εφαρμογή ενώ μπορεί να κρατήσει ακόμη και τον ίδιο ήχο με το παλιό κουδούνι, ώστε να μην αλλάζεις συνήθειες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.