Έφτασε η ώρα για τη CES 2019, την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, όπου και φέτος θα διεξαχθεί στην εντυπωσιακή πόλη του Λας Βέγκας και πιο συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στο χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται εδώ, εκτός φυσικά από την Apple που συνεχίζει να απέχει επιδεικτικά από την έκθεση από την αρχή της λειτουργίας της. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα ασχοληθούμε αυτή την εβδομάδα με πλήθος ανακοινώσεων νέων προϊόντων από όλες σχεδόν τις κατηγορίες gadget που μπορείτε να σκεφτείτε, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η επέκταση της έκθεσης και προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες αφού τα αυτοκίνητα πλέον γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για το τι θα δούμε φέτος, είναι ξεκάθαρο ότι η Samsung με την LG θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας τουλάχιστον την πρώτη ημέρα αφού οι δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες παίζουν σε πάρα πολλές κατηγορίες. Από τις σημαντικότερες, αυτή της τηλεόρασης, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τη Samsung να συνεχίζει να στοιχηματίζει σε νέα σειρά QLED τηλεοράσεων με 8K ανάλυση, κοιτώντας όμως και προς το μέλλον με ένα πρώτο καταναλωτικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην τεχνολογία microLED.

Από την πλευρά της η LG έχει επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει μια OLED τηλεόραση που θα…διπλώνει ενώ δε την αφήνει ασυγκίνητη η 8K ανάλυση, παρουσιάζοντας ένα σχετικό μοντέλο και μάλιστα στις 88 ίντσες.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στο χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται στη CES 2019

Ξεφεύγοντας από το χώρο της τηλεόρασης, θα πρέπει φέτος να δούμε και τα πρώτα 5G gadgets, είτε αυτά είναι routers είτε ακόμα και smartphones, λίγο πριν την έκθεση MWC στη Βαρκελώνη όπου αναμένονται πολύ περισσότερα νέα.

Ο χώρος των προσωπικών υπολογιστών δε θα μείνει παραπονούμενος αφού μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως η Intel, AMD και NVIDIA, αναμένεται να εντυπωσιάσουν με τις ανακοινώσεις τους. Για τους δύο πρώτους περιμένουμε όχι μόνο νέους επεξεργαστές αλλά και νέα GPU από την AMD ενώ στην περίπτωση της Nvidia θα θέλαμε να δούμε μια οικονομική πρόταση στη σειρά RTX, το επόμενο μεγάλο βήμα στις κάρτες γραφικών.

Εννοείται ότι κατασκευαστές συστημάτων θα εκμεταλλευτούν την παρουσία τους στην έκθεση προκειμένου να δείξουν νέους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές όπως η Dell, ASUS και HP.

Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι τα μόνο που θα μας απασχολήσουν στη φετινή CES 2019 αφού οι υπόλοιπες τάσεις βρίσκονται στο Λας Βέγκας εξίσου δυνατές. Όροι όπως εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, smart home, IoT και φυσικά η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα «φορεθούν» πολύ και φέτος, χωρίς να πρέπει να αποκλείσουμε τις εκπλήξεις, κάτι που άλλωστε μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη έκθεση.

Το σίγουρο είναι ότι στο MediaTrends θα διαβάσετε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από το Λας Βέγκας οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.