Ο διάσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων Honda, ήρθε στην έκθεση CES 2019 και μας παρουσίασε ολοκληρωμένα για πρώτη φορά το Dream Drive, με το οποίο θέλει να προσφέρει μία εντελώς νέα ψυχαγωγική εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο.

Η βασική ιδέα είναι η άνεση. Να επιτρέπει στον οδηγό και στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση στις ατελείωτες διαθέσιμες υπηρεσίες στο Internet, αλλά από την ασφάλεια και την άνεση των αυτοκινήτων τους. Μάλιστα υπάρχουν δύο εκδοχές, εκ των οποίων η μία είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον οδηγό και η άλλη για τους επιβάτες.

Dream Drive

Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί μέσω οθόνης αφής αλλά θα υπάρχει και υποστήριξη για φωνητικές εντολές. Το Honda Dream Drive θα είναι αρχικά συμβατό με το Apple CarPlay ενώ η έκδοση για το Android είναι ήδη στα σκαριά.

Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες μέσω του iPad. Από εκεί υπάρχουν δεκάδες επιλογές να επιλέξει κάποιος, ειδικά αν κάθεται στα πίσω καθίσματα και βαριέται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η Honda έχει σχεδιάσει αρκετές ασχολίες ειδικά για τα παιδιά ενώ έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη Lego για αυτό ακριβώς το λόγο.

Διασκέδαση, ψώνια και ακόμη περισσότερα

Η Honda είχε παρουσιάσει την πρώτη έκδοση του Dream Drive στην περσινή CES και από τότε προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων κατασκευαστών. Η Honda δεν θέλει το Dream Drive να είναι μόνο για να διασκεδάζουν οι επιβάτες εν κινήσει, αλλά θέλει να προσφέρει λύσεις για ανθρώπους που δεν έχουν πολύ διαθέσιμο χρόνο, να αγοράσουν τα καθημερινά τους προϊόντα, να προμηθευτούν εισιτήρια ή ακόμη και να πληρώσουν για το παρκινγκ πριν ακόμη μπουν σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης της πλατφόρμας, η Honda σε επιβραβεύει με Πόντους, οι οποίοι είναι ξεχωριστοί για κάθε χρήστη ενώ κερδίζεις ακόμη περισσότερους καθώς το χρησιμοποιείς.

Dream Drive

Μία μικρή παρουσίαση του συστήματος, έδειξε πως οι πληρωμές εν κινήσει θα μπορούσαν να απλοποιηθούν, με τη Visa ήδη να έχει συμφωνήσει με τη Honda. Όπως είπε ο ιάπωνας κατασκευαστής, η Mastercard και το PayPal θα ακολουθήσουν.

Οι οδηγοί μπορούν να πληρώσουν για υπηρεσίες και αγαθά, όπως καύσιμα, εισιτήρια κινηματογράφου, διόδια κι άλλα. Οι υπόλοιποι επιβάτες ταυτόχρονα θα μπορούν να διασκεδάζουν παίζοντας παιχνίδια, βλέποντας ταινίες ή χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.