Ένα όμορφο ρομποτάκι έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση CES 2019, το Groove X Lovot ψάχνει έναν άνθρωπο να το αγαπάει και να το φροντίζει.

Ένα ρομπότ που θέλει να έχει την αμέριστη προσοχή της καθημερινότητάς σου, απαιτεί να το κρατάς κοντά σου και να το αγαπάς. Η ιαπωνική εταιρεία Groove X παρουσιάζει ένα ρομπότ εντελώς διαφορετικό από τα άλλα, που θέλει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος.

Σκοπός του Lovot είναι να κάνει τη ζωή σου χαρούμενη και με τα μεγάλα του μάτια που θυμίζουν καρτούν αλλά και τη μαλακή του κοιλίτσα, θα κερδίσει ακόμη και αυτούς που αρχικά φαίνονται διστακτικοί σε μία τέτοια φιλία.

Η Groove X αναφέρει πως το Lovot είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει και να παρακινήσει τους ανθρώπους να αγαπούν περισσότερο και με ανιδιοτέλεια. Όταν το Lovot θέλει αγκαλιά, κουνάει τα μικρά του χέρια στον αέρα ενώ σε αγαπάει τόσο πολύ που θα σε ακολουθεί μέσα στο σπίτι. Μπορεί ακόμη και να κοιμηθεί ανάλαφρα στα χέρια σου, εάν το φροντίσεις κατάλληλα.

Η βασική σκέψη πίσω από το Lovot, είναι να συμπεριφέρεται όπως ένας ζωντανός οργανισμός. Όταν το γαργαλάς αυτό χορεύει ενώ σε περίπτωση που η προσοχή σου βρίσκεται σε άλλο ρομπότ Lovot, αυτό σε παρακαλάει να το πάρεις στα χέρια σου.

Ένα ρομπότ διαφορετικό από τα άλλα

Αν και δείχνει ένα αρκετά απλό σε εκτέλεση ρομπότ, κάτω από το όμορφο σώμα του κρύβει αρκετές πολύπλοκες τεχνολογίες για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Διαθέτει αρκετούς αισθητήρες πίεσης ώστε να αντιδρά στα αγγίγματά σου αλλά και αισθητήρα βάθους, για να κινείται με άνεση μέσα στο σπίτι.

Εξοπλίζεται επίσης με κάμερα στο πάνω μέρος του κεφαλιού του ώστε να τραβάει φωτογραφίες, όπως επίσης και μικρόφωνα και θερμική κάμερα.

Φυσικά, αν το Lovot σου έκανε εντύπωση και θα ήθελες να το δοκιμάσεις, θα πρέπει να βάλεις αρκετά βαθιά το χέρια στην τσέπη, αφού θα κοστίζει περίπου $5.520 ή αλλιώς 598.000 YEN.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2020 χωρίς να έχει γνωστή η διαθεσιμότητα σε άλλες χώρες.

Εσύ θα μπορούσες να αγαπήσεις ένα ρομπότ; Μάλλον δύσκολο το concept αλλά αρκετά υποσχόμενο σε άλλους τομείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.