Ο γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων Mercedes-Benz συνεργάστηκε με τη Garmin ώστε να δημιουργήσουν το Garmin Vivoactive 3 το οποίο μπορεί να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες της υγείας σου στο αυτοκίνητο.

Η Mercedes με αυτό τον τρόπο, επιθυμεί να σου προσφέρει μία πιο ήρεμη και πιο χαλαρή οδηγική εμπειρία. Παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2019 παρέα με το νέο αυτοκίνητο CLA Coupe που κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους δρόμους το 2020.

Το ειδικά σχεδιασμένο wearable θα μπορεί να καταγράψει πληροφορίες που αφορούν τη φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου. Πληροφορίες όπως τους χτύπους της καρδιάς και τα επίπεδα στρες. Έπειτα αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μεταφερθούν στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Garmin Vivoactive 3

Το αυτοκίνητο θα επεξεργαστεί αυτά τα δεδομένα ώστε να καταλάβει πόσο ήρεμος ή στρεσαρισμένος είσαι. Έπειτα θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και ρυθμίσεις για να είσαι πιο άνετος, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο κλιματισμός, ο φωτισμός και η μουσική.

Ποτέ ξανά νεύρα και στρες καθώς οδηγείς

Δεν είναι μόνο το εσωτερικό του αυτοκινήτου που θα αλλάξει για να νιώθεις όσο καλύτερα γίνεται, αλλά το αυτοκίνητο θα ανακαλύψει εναλλακτικές διαδρομές για τον προορισμό σου, ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με ουρές αυτοκινήτων και ατελείωτη κίνηση.

Το smartwatch της Garmin δείχνει να είναι ένα απαραίτητο gadget για τη νέα Mercedes CLA Coupe 2020, με σχεδίαση η οποία θα ταιριάζει απόλυτα με το εσωτερικό του αυτοκινήτου αλλά και λειτουργίες που συνεργάζονται άψογα με τα υπόλοιπα συστήματα.

Εκτός όμως από τα δεδομένα τα οποία θα επεξεργάζεται, το αυτοκίνητο διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό που αντιδρά σε κινήσεις του χεριού σου ενώ ταυτόχρονα θα μπορείς να ελέγχεις τα πάντα στο νέο σύστημα infotainment, με τη φωνή σου.

Τόσο η Garmin όσο και η Mercedes, ξεκαθάρισαν πως οι λειτουργίες μείωσης του άγχους δεν θα είναι διαθέσιμες κατά την πρώτη κυκλοφορία του αυτοκινήτου, αλλά θα έρθουν αργότερα.

Όσο αφορά το smartwatch, αυτό θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η επίσημη τιμή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.