Η Sharp είναι μία εταιρεία που μας έχει εντυπωσιάσει στο παρελθόν με τα επιτεύγματά της. Και το έκανε πάλι στην έκθεση CES 2019. Η νέα φωτογραφική μηχανή Sharp υποστηρίζει εγγραφή σε ανάλυση 8K.

Αν και η κάμερα παρουσιάστηκε επίσημα, για την ώρα δεν υπάρχει κωδικός μοντέλου με την Sharp να την αποκαλεί απλώς «8K Video Camera». Σίγουρα έως ότου την κυκλοφορία της, θα βρεθεί ένα πιο κατάλληλο όνομα.

Η νέα φωτογραφική μηχανή Sharp 8K διαθέτει αισθητήρα Micro Four Thirds και υποστήριξη φακών, ώστε να μπορείς να «βιδώσεις» εξαρτήματα οπτικών τόσο από την Panasonic, την Olympus κι άλλους τρίτους κατασκευαστές.

Η κάμερα μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή βίντεο στα 8K και στα 30fps χρησιμοποιώντας το codec H.265. Κι αν αυτό δεν μοιάζει αρκετά εντυπωσιακό, η Sharp κάνει λόγο για μελλοντική υποστήριξη 60fps. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης το οποίο για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν είναι οπτικό ή ψηφιακό.

Φωτογραφική μηχανή Sharp

Για τις λήψεις σου, η μεγάλη οθόνη των 5.0 ιντσών θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να καδράρεις το θέμα σου  ενώ σε περίπτωση που θέλεις να επιχειρήσεις ακόμη πιο δύσκολες λήψεις, η οθόνη μπορεί να μετακινηθεί προς τα εσένα.

Διαθέτει θύρα SD η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί κάρτες μνήμης UHS-II, πλήρους μεγέθους θύρα HDMI, θύρα USB-C, θύρα ακουστικών αλλά και είσοδο για το μικρόφωνο.

Σύμφωνα με τη Sharp αυτά δεν θα είναι τα πλήρη χαρακτηριστικά αλλά όσα έχουν ανακοινωθεί θα διατηρηθούν έως ότου και το επίσημο λανσάρισμα. Λανσάρισμα το οποίο θα γίνει στις αρχές του Απρίλη.

Όσο αφορά το κόστος; Για να την κάνεις δική σου θα πρέπει να καταβάλλεις περίπου $5000, τιμή λογική θα έλεγε κανείς αφού πρόκειται για την πρώτη κάμερα στον κόσμο, διαθέσιμη για τους καταναλωτές, η οποία υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 8K.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.