Αφού η Nikon ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019 το φακό Nikkor Z 14-30mm f/4 F ultra-wide zoom για τις Z6 & Z7, αποκάλυψε πως εργάζεται σε ένα firmware το οποίο θα προσθέτει λειτουργία εστίασης Eye AF στην πρώτη της full frame mirrorless κάμερα.

Το Eye AF είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που ήδη η Sony το έχει ενσωματώσει στις φωτογραφικές μηχανές της και συγκεκριμένα στις Sony α7R III και α7 ΙΙΙ. Σύμφωνα με τους χρήστες των μηχανών Nikon Z6 & Z7, το Eye AF ήταν κάτι που έπρεπε να υπάρχει, οπότε και η εταιρεία το έκανε πραγματικότητα, δίνοντάς ταυτόχρονα και το αίσθημα δικαιοσύνης σε αυτούς που το ζητούσαν.

Η Nikon αναφέρει πως η λειτουργία εστίασης Eye AF θα ανιχνεύει αυτόματα τα μάτια του θέματος, ώστε η εστίαση να επιτυγχάνεται ευκολότερα.

Μαζί με το Eye AF, η Nikon ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει υποστήριξη για εγγραφή βίντεο σε φορμά RAW, μέσω του νέου firmware. Η λειτουργία αυτή θα είναι δυνατή μέσω της ATOMOS Ninja V εξόδου βίντεο σε φορμά RAW και χρησιμοποιώντας το codec ProRes RAW.

Επίσης η Nikon σχεδιάζει να κάνει τις Z6 & Z7 συμβατές με κάρτες μνήμης CFexpress, οι οποίες είναι ίδιου μεγέθους με τις XQD, όπου και χρησιμοποιούν οι δύο μηχανές ήδη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.