Στην έκθεση CES 2019, η εταιρεία Evovacs που κατασκευάζει οικιακές σκούπες ρομπότ, παρουσίασε το εξυπνότερο μοντέλο της έως τώρα, την Evovacs Deebot Ozmo 960. Διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη ώστε να μην ρουφάει τις κάλτσες σου.

Η Evovacs παρουσιάσε την τεχνολογία AI στην έκθεση IFA 2018, αυτή τη φορά όμως η Deebot Ozmo 960 είναι έτοιμη για κυκλοφορία, ώστε να διατηρήσει το σπίτι πεντακάθαρο. Χρησιμοποιεί τεχνολογία AIVI (Artificial Intelligence & Visual Interpretation) με την οποία δημιουργεί ένα πλάνο καθαρισμού εντοπίζοντας αντικείμενα όπως ρούχα και καλώδια, ώστε να τα αποφεύγει και να μην βρεθείς αντιμέτωπος με το αιώνιο πρόβλημα μονής κάλτσας.

Η σκούπα ρομπότ μπορεί να αναγνωρίσει έως και 500 αντικείμενα ενώ η εταιρεία αναφέρει πως σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη περισσότερα τους επόμενους μήνες, ώστε να αποφεύγει σχεδόν τα πάντα μέσα στο σπίτι.

Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά

Η Evovacs εκτός από έξυπνη με τεχνολογία Smart Navi που της επιτρέπει να κινείται με άνεση σε δωμάτια και διαδρόμους του σπιτιού, θα καθαρίσει και αποτελεσματικά το πάτωμα. Θα αφαιρέσει ακόμη και επίμονους λεκέδες σκόνης ενώ διαθέτει και ηλεκτρονική αντλία νερού αλλά και αρκετούς αισθητήρες ώστε να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά.

Όπως όλα τα ρομπότ καθαρισμού της εταιρείας, έτσι και η Ozmo 960 μπορεί να ελεγχθεί τόσο από τη δική της εφαρμογή όσο και από έξυπνα ηχεία όπως το Google Home και το Amazon Echo. Έτσι ακόμη κι αν δεν θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ, η φωνή σου και μόνο αρκεί για να ξεκινήσει το καθάρισμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.