Στην έκθεση CES 2019 έκανε το ντεμπούτο του ο διακόπτης φωτισμού Belkin WeMo, ο οποίος αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο gadget για το smart home.

Πρόκειται για έναν απλό διακόπτη ο οποίος θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο που έχεις ήδη στο δωμάτιο και θα σου επιτρέψει να τον ελέγχεις με διάφορους τρόπους. Απευθείας από τον τοίχο όπως όλοι οι παραδοσιακοί, μέσω του smartphone ή ακόμη και με φωνητικές εντολές μέσω της Siri. Υποστηρίζει το HomeKit, το οποίο είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους χρήστες του iOS 12 και δεν χρειάζεται τον παλαιότερο αντάπτορα της WeMo για να λειτουργήσει με το οικοσύστημα της Apple.

Η εταιρεία επίσης έχει ακόμη έναν ακριβότερο διακόπτη με dimmer, το WeMo Dimmer, έξυπνες πρίζες όπως επίσης και αυτόνομες λάμπες LED. Κανένα όμως από τα προηγούμενα προϊόντα δεν μπορούσε να συνδεθεί χωρίς τον ειδικό αντάπτορα στο HomeKit. Και όπως φαίνεται στην έκθεση CES 2019, αυτό αποτελεί πλέον πρακτική του παρελθόντος.

Πόσο κοστίζει και πότε θα κυκλοφορήσει

Ο διακόπτης φωτισμού Belkin WeMo θα κοστίζει από $39.99 έως και $49.99 ανάλογα την εγκατάσταση και τον αριθμό των φωτιστικών που ελέγχεις από τον παλιό σου διακόπτη. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η Belkin θα κυκλοφορήσει το έξυπνο gadget την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2019, με το οποίο η εταιρεία υπόσχεται να έχουμε πληρέστερο και πιο εύκολο έλεγχο του φωτισμού του σπιτιού, ακόμη κι όταν δεν θα βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.